Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Με απόλυτη επιτυχία η Εκδήλωση της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην Αλεξανδρούπολη


 του Παναγιώτη Γεωργιάδη

   Παρουσία πλήθους κόσμου διοργανώθηκε η πρώτη εκδήλωση της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην Αλεξανδρούπολη, χθες Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, στο Επιμελητήριο Έβρου. Οι εκδηλώσεις του Κινήματος τελούνται στα πλαίσια του Αφιερωματικού "Έτους Ελλάδας - Ρωσίας 2016" σε επαρχιακές πόλεις της χώρας, πέραν των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκαν οι εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη 26/3/2016 (βλ. http://antartisgr.blogspot.gr/2016/03/2016.html), Δράμα 23/4/2016 (βλ. http://antartisgr.blogspot.gr/2016/04/2016.html), Θεσσαλονίκη 26/4/2016 Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου, Ξάνθη 26/6/2016 (βλ. http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/06/blog-post_3053.html). Στην εκδήλωση συντονιστής ήταν ο κ. Αρθούρος Καραγκιοζίδης, Δρ. Φυσικο - Μαθηματικών επιστημών ενώ ομιλητές ήταν: ο Γαβριήλ Αβραμίδης - Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ο Ιωάννης Κουριαννίδης - Εκδότης του περιοδικού ΕΝΔΟΧΩΡΑ, ο Κώστας Βουζουκίδης - Συνταγματάρχης ε.α./Οικονομολόγος και πολιτευτής Ροδόπης, ο Κωνσταντίνος Πορτοκάλης - Δημοσιογράφος/Οικονομολόγος και ο Χρήστος Κυριακίδης - Πρόεδρος της Τ.Κ. Μικροχωρίου Δράμας. 

   Ο κ. Αβραμίδης στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ των άλλων, τη σημασία της γεωπολιτικής στροφής της χώρας μας προς τη Ρωσίας σε συνδυασμό με διακρατικές συμφωνίες που θα εγγυώνται τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας καθώς και, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα προκύψουν από τέτοιες διακρατικές συμφωνίες. Εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο η αναφορά και ο παραλληλισμός με τη σημερινή πραγματικότητα, του κ. Αβραμίδη, στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1828 ο οποίος έγινε προκειμένου η Τουρκία να αναγνωρίσει την Ανεξαρτησία του νεοσύστατου, τότε, Ελληνικού Κράτους. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο εκδότης κ. Κουριαννίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και τη σημασία της στις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας. Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Βουζουκίδης έκανε λόγο στις οικονομικές απώλειες της Ελλάδας λόγω των εξοπλισμών ενώ, συσχέτισε τις πολλαπλασιαστικές ενεργειακές (φυσικό αέριο, πετρέλαια κτλ) δυνατότητες και οφέλη της χώρας μας σε περίπτωση που στραφούμε προς το Ρωσικό παράγοντα. Ο δημοσιογράφος κ. Πορτοκάλης αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα του ρωσικού τουρισμού για την Ελλάδα ενώ, μετά το πέρας των ομιλιών έκανε αναλυτική επιχειρηματική παρουσίαση σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν ή να εξάγουν στην ρωσική αγορά σήμερα. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μικροχωρίου Δράμας παρουσίασε αναλυτικά, με σλάιτς και στατιστικά στοιχεία, τις μετακινήσεις του ποντιακού κυρίως και των θρακικού και μικρασιατικού δευτερευόντως ελληνισμού από τα παράλια του Πόντου προς τη Ρωσία καθώς και την οικονομική ζωή των Ελλήνων στη Ρωσία τα τελευταία χίλια χρόνια. 

   Στην εκδήλωση χαιρετισμό απέστειλαν ο Ρώσος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόφ και ο ελληνικής καταγωγής της Ταυρίδας (Κριμαία) κ. Ιβάν Σόνους ενώ, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Σύριζα του Ν. Έβρου κ. Καϊσάς Γεώργιος, ο πολιτευτής Έβρου κ. Πάνος Λελιάτσος, ο Κυριάκος Αντωνιάδης υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Βαμβακίδης Πρόεδρος Τ.Κ. του Δήμου Αβδήρων. Την εκδήλωση πλαισίωσε φωτογραφική έκθεση από τις μακραίωνες σχέσεις των δύο ομόδοξων Λαών.

Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ: Συνέντευξη τύπου του κ. Αρθούρου Καραγκιοζίδη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Προεδρείο Εκδήλωσης

Γενική άποψη εκδήλωσης - Αίθουσα Συνεδριάσεων Επιμελητηρίου Έβρου

Γενική άποψη εκδήλωσης - Αίθουσα Συνεδριάσεων Επιμελητηρίου Έβρου

Γενική άποψη εκδήλωσης - Αίθουσα Συνεδριάσεων Επιμελητηρίου Έβρου

Έκθεση Φωτογραφίας

Έκθεση Φωτογραφίας

Ο εκ των ομιλητών κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης

Άποψη του Προεδρείου της Εκδήλωσης. Διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: Γεώργιος Σουκιασιάν, Αρθούρος Καραγκιοζίδης, Γαβριήλ Αβραμίδης, Γιάννης Κοτσαηλίδης, Γιάννης Κουριαννίδης, Κώστας Βουζουκίδης και Χρήστος ΚυριακίδηςΟ δεξιά πολιτευτής Έβρου κ. Πάνος ΛελιάτσοςΟμιλία κ. Αβραμίδη

Ομιλία Κωνσταντίνου Πορτοκάλη

Ομιλίας Κώστα Βουζουκίδη

Ομιλία Γιάννη Κουριαννίδη

Τρίτος από αριστερό ο Βουλευτής Σύριζα Ν. Έβρου κ. Καίσάς Γεώργιος

Ομιλία κ. Χρήστου Κυριακίδη

Ομιλίας κ. Χρήστου Κυριακίδη

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στο Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου