Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ»

Απόσπασμα από το Θεατρικό Έργο του Αλέξη Τσίπριζα: «Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι», εκδ. Η Σωτηρία της Χώρας


Ο ΤΟΥΡΤΟΥΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΤΕΡΑΣ
…………. Ο Χρηστάκης, ο Δημητράκης και η Γιαννούλα θέλουν να βάλουν το Τουρτούρι να σκοτώσει το Ασπρόμαυρο Τέρας που τους φοβίζει στην γειτονιά, τους δέρνει και τους χαλά τα παιχνίδια στην παιδική χαρά..

-         Δημητράκης: Χρηστάκη, το Ασπρόμαυρο Τέρας ήλθε χθες και έδειρε, πάλι, τα παιδιά της γειτονιάς στην παιδική χαρά.
-         Χρηστάκης: Το είπες στην Γιαννούλα;
-         Δημητράκης: Όχι! Να την φωνάξουμε !
-         Χρηστάκης, Δημητράκης μαζί: Γιαννούλα, Γιαννούλα.. τρέχα να σου πούμε εξυπνούλα !
-         Γιαννούλα: Τι συμβαίνει Χρηστάκη; Τι φωνάζεις Δημητράκη; Τι με θέτε;
-         Χρηστάκης: Γιαννούλα, φώναξε γρήγορα το Τουρτούρι να σκοτώσει το Ασπρόμαυρο Τέρας !
-         Δημητράκης: Ναι, Γιαννούλα! Όλο έρχεται το άτιμο και μας χαλά τα παιχνίδια στην παιδική χαρά και δέρνει τα παιδιά κιόλας!
-         Γιαννούλα: Τουρτούρι! Τουρτούρι! Έλα γρήγορα, τα παιδιά της γειτονιάς μου σε φωνάζουνε… πως τρώνε ξύλο απ’ το Ασπρόμαυρο Τέρας κουβεντιάζουνε.. !
-         Τουρτούρι: (Έρχεται τρέχοντας μπροστά στην Γιαννούλα, τον Χρηστάκη και τον Δημητράκη)
-         Δημητράκης: Παιδιά.. πρέπει να του δώσουμε όπλα για να πολεμήσει με το Ασπρόμαυρο Τέρας. Πως θα νικήσει;
-         Γιαννούλα: Ναι! Ο καημένος ο Τουρτούρις, πρέπει να το βοηθήσουμε!
-         Χρηστάκης: Περιμένετε! Να πάω να φέρω ρόπαλα και κάτι κουκούλες και μερικές μολότωφ που έχω στο σπίτι για τα Χριστούγεννα!

(Ο Τουρτούρις εξοπλίζεται με κουκούλες, ρόπαλα και μολότωφ λες και τον στόλισαν χιονάνθρωπο τα Ματ και στέλνεται στην μάχη…)

-         Τουρτούρι: (Βρίσκει το Ασπρόμαυρο Τέρας και κινείται απειλητικά εναντίον του κουνώντας χέρια – πόδια)
-         Ασπρόμαυρο Τέρας: … Τα παιδιά της γειτονιάς σου με πειράζουνε.. πως είμαι άσχημος και χοντρός μου φωνάζουνε.. (Φώναξε το Ασπρόμαυρο Τέρας έντρομο και δειλιάζοντας μπροστά στον εξοπλισμένο και απειλητικό Τουρτούρι)
-         Τουρτούρι: (Κοπανάει μια με το ρόπαλο στο κεφάλι το Ασπρόμαυρο Τέρας κι’ έπειτα του πετά μια μολότωφ και το σκοτώνει!)
-         Χρηστάκης, Δημητράκης, Γιαννούλα: Ο Τουρτούρις σκότωσε το Ασπρόμαυρο Τέρας! Ο Τουρτούρις σκότωσε το Ασπρόμαυρο Τέρας! (..συνεχίζουν τραγουδιστά και χαρούμενα μέχρι την παιδική χαρά.)

[…] Φωνή από τα παρασκήνια […]

-         Φωνή: Γιατί, βρε παλιόπαιδα σκοτώσατε το Ασπρόμαυρο Τέρας; Πως θα πάμε τώρα για εκλογές στον Βόρειο Πόλο;

.. Επικρατεί ησυχία…

-Φωνή: Τουρτούρι, γρήγορα έλα εδώ! Χρηστάκη, δεν σου είπα εγώ να κρύψεις τα ρόπαλα, τις κουκούλες και τις μολότωφ μέχρι τις εκλογές στο Βόρειο Πόλο; Γρήγορα τσακιστείτε!
- Χρηστάκης, Δημητράκης, Γιαννούλα: Ωχ, ο μπαμπά – τζιμ κερίμ γιουσούφ αφέντιμ τσαντίστηκε! Θα μας κλείσει τώρα στο σκουρλέτι (ντουλάπι)! Λέτε να μη μας πάει εκδρομή για πικ – νικ στις εκλογές στο Βόρειο Πόλο; !
- Όλοι μαζί (και τα παιδιά της παιδικής χαράς): Ωιμέ! Ο Τουρτούρις σκότωσε το Ασπρόμαυρο Τέρας και κινδυνεύουν οι εκλογές στον Βόρειο Πόλο! Ο μπαμπά – τζιμ κερίμ γιουσούφ αφέντιμ τσαντίστηκε και το σκουρλέτι τώρα μας περιμένει! …

…………………………………….. (συνεχίζεται)…………….

………………………………………………………………
*Παράφραση του Θεατρικού έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι», απόσπασμα από το «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» που δημοσιεύεται στο βιβλίο Η Γλώσσα Γ΄Δημοτικού «Τα διπλά μολύβια» μέρος δεύτερο, σελ. 20 – 21.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου