Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

του Παναγιώτη Γεωργιάδη*

"επι τροχάδην"


Το 2011 όλοι όσοι έβλεπαν και κατανοούσαν ότι η χώρα καταστρέφεται από την Μνημονιακή πολιτική του Πασοκ αναζητούσαμε μιαν άλλη πολιτική σκέψη που θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στην Μνημονιακή λαίλαπα, ακόμα και μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από πολύ νωρίς είδαμε τον Γιάννη Δημαρά, την Σοφία Σακοράφα και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να εναντιώνονται στα σχέδια των Κατακτητών αλλά και του εθελόδουλου πολιτικού κατεστημένου της πατρίδας μας. Στην πορεία, με χαρά ομολογώ, διαπιστώσαμε πως μια ακόμη φωνή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αντιστρατευόταν τότε (2011 - 2012) τα βρώμικα σχέδια του ξένου κι εθνικού παράγοντα για υποδούλωση της Ελλάδας. Ο Πάνος Καμμένος που με τους αγώνες του μέσα στην Βουλή ύψωνε το ανάστημά του στα μνημονιακά τερτίπια των "γερμανοτσολιάδων".

Η μοίρα τα έφερε έτσι που στην πορεία έμελλε να συνεργαστούμε πολιτικά με το κόμμα του Πάνου, τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", σε μια προσπάθεια με κοινούς στόχους και σκοπούς, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και της κοινωνίας. Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα ήταν πολλά και πριν και μετά τις εθνικές εκλογές του 2012 (Μαίου και Ιουνίου). Ότι στο κόμμα των ΑΝΕΛ εντάχθηκε κι ένα κομμάτι της ΝΔ με τις χείριστες πολιτικές περγαμηνές. Ότι  "κάποιοι είδαν φως και μπήκαν" κι άλλοι ήλθαν "σταλμένοι" επί σκοπού. Ότι το κόμμα πολλές φορές λειτουργούσε ως "παραμάγαζο" στο "υπόγειο" μιας Δεξιάς πολυκατοικίας περισσότερο παρά ως πατριωτική εναλλακτική λύση των προβλημάτων της Κοινωνίας και της Χώρας. Στην πορεία των 2,5 περίπου ετών οι περισσότεροι ανιδιοτελείς και πραγματικά ανεξάρτητοι Έλληνες που πίστεψαν σε εμάς, ως πολιτικό φορέα, μας αποχαιρετούσαν ένας, ένας ή και ομαδικά αγανακτισμένοι από τους "κομματικούς" καρεκλοκένταυρους  των ΑΝΕΛ.

Πολλοί βουλευτές του κόμματος, άλλοι εκβιαζόμενοι, κατά δήλωση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, κι άλλοι για άλλους λόγους, αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα  καταγγέλοντας όλοι τους περίπου την ίδια κατάσταση. Μέσα σε όλους αυτούς ένας, για την ακρίβεια μία, βουλευτής ξεχωρίζει. Ξεχωρίζει για το πάθος. την γνησιότητά της και τους αγώνες της: Η Ραχήλ Μακρή ! Κι αν όλοι μαζί οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ στην ουσία δεν προέρχονται από την βάση του κόμματος, του απλού κόσμου δηλαδή, αλλά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ήταν από πριν εμπλεκόμενοι με τα "κοινά" ή με κόμματα, η εναπομείνασα Βάση των ΑΝΕΛ μπορούσε να καυχηθεί μόνον για την Ραχήλ Μακρή ότι ήταν "σπλάχνο από τα σπλάχνα τους" και "παιδί του Λαού"! Σήμερα, λοιπόν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, δηλαδή ο Πάνος Καμμένος, διέγραψε την Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για ένα θέμα που ένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να κατανοήσει. 

Στην ουσία θα μπορούσα να πω ότι πραγματικά σήμερα οι ΑΝΕΛ πήραν Διαζύγιο από την Βάση του Κόμματος και επισήμως αφού, τόσο καιρό και με αυτά που βλέπουμε και γνωρίζουμε μα και με τα εκλογικά και δημοσκοπικά ποσοστά που λαμβάνουν, βρίσκονται σε "Διάσταση" εδώ και πολύ καιρό. Όλα τούτα, που συνοπτικά και επί τροχάδην περιγράφω και είναι γνωστά, δείχνουν ανεπάρκεια και έλλειψη πολιτικής αντίληψης, δείχνουν πολιτική χρεοκοπία μα και συνάμα αλαζονεία σε ένα κόμμα ("Κίνημα" το λένε κάποιοι) που γρήγορα ανδρώθηκε, εξελίχθηκε, γέρασε και τώρα πεθαίνει πριν καν "το σπέρμα γονιμοποιήσει το ωάριο"... σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον από την ανάποδη ένα πράμα.

Σε αντίθετη περίπτωση κι αν όλα τούτα δεν ισχύουν και δεν ευσταθούν (διότι δεν διεκδικώ το "Αλάθητο" κάποιων πολιτικών "Παπών" ... ),  τότε τα πράγματα είναι πολλή χειρότερα, επικίνδυνα κι αηδιαστικά.. . *Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης είναι Δημοσιογράφος - Παρουσιαστής, ιδρυτικό μέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου