Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

"2016" Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στη Ρωσία


ρεπορταζ: Παναγιώτης Γεωργιάδης

Η απολύτως επιτυχημένη εκδήλωση της Ελληνορωσικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του "Έτους 2016 Ρωσία στην Ελλάδα - Ελλάδα στη Ρωσία" που τελεί υπό την αιγίδα του Ρώσου Προέδρου κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και του Έλληνα Πρωθυπουργού, με ιδιαίτερο δυναμικό συμβολισμό μίας ημέρας μετά την Επέτειο της Εθνικής Παλλιγεννεσίας της Ελλάδας, την 25 Μαρτίου, διοργανώθηκε σήμερα 26 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα Αλέξανδρος. Την Εκδήλωση διοργάνωσε η Ελληνορωσική Συμμαχία και αναπτύχθηκαν οι χιλιετής και πλέον δεσμοί των δύο αδελφών Λαών και οι Ιστορικοί, Πολιτισμικοί και Θρησκευτικοί δεσμοί που ενώνουν την Ελλάδα με τη Ρωσία.
Στην Εκδήλωση τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αλεξέι Ποπόφ, ο οποίος είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελλάδας και δεδηλωμένος φιλέλληνας.
Την εκδήλωση άνοιξε με Χαιρετισμό και Ομιλία ο Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Συμμαχίας κ. Αβραμίδης Γαβριήλ παρουσία πλήθους κόσμου. Ο κ. Αβραμίδης, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι είναι πλέον καιρός η Χώρα μας να κάνει γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία, η οποία αποτελεί και τον φυσικό σύμμαχο της Ελλάδας στην περιοχή. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθηναν χαιρετισμό ο Βουλευτής ΑΝΕΛ Β' Θεσσαλονίκης κ. Λαζαρίδης Γεώργιος και ο πρώην Βουλευτής Πασόκ κ. Κωνσταντινίδης Ελευθέριος, πολλοί Πρόεδροι Ποντιακών Σωματείων και Ενώσεων Παλλινοστούντων Ελλήνων από τη Ρωσία.
Μύνηματα συμπαράστασης και αδελφοσύνης ανεγνώσθησαν εκ μέρους του κ. Ιβάν Σαββίδη ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Δαμιανίδη και εκ μέρους του Έλληνα Βουλευτή της Κριμαίας κ. Γιάννη Σονούς.
Τον Ρώσο Πρόξενο στην Ελλάδα κ. Ποπόφ προλόγισε ο Στρατηγός ε.α. κ. Κόντης Ιωάννης ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του στην Ελλάδα ενώ, ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης ανέγνωσε το βιογραφικό του Γενικού Προξένου. Στον Ρώσο Γενικό Πρόξενο η Ελληνορωσική Συμμαχία απένειμε αναμνηστική-τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του στην χώρα μας ενώ, την απονομή να έκανε ο Αντιπρόεδρος Β' κ. Κοτσαηλίδης Ιωάννης. Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, παρευρέθησαν πολλοί πολιτευτές διαφόρων κομμάτων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοσιογράφοι. Η εκδήλωση έκλεισε με κλασική μουσική από τον νεαρό βιολιστή κ. Κουρτζιανίδη. Του Προεδρείου διηύθυνε ο δικηγόρος κ. Χατζηαθανασίου Γεώργιος ενώ, παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κουριανίδης Ιωάννης.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου