Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η Άννα, η Παράγκα και οι "Πολιτικές Παράγκες"... !

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη

   Πολύ "φασαρία" και λόγος έγινε τις τελευταίες 2 περίπου εβδομάδες για το γκρέμισμα της περίφημης "παράγκας" (του Προπονητηρίου σκοποβολής δηλαδή) της Άννας Κορακάκη από τον Δήμο Δράμας, τη στιγμή μάλιστα που η Δραμινή αθλήτρια κατακτούσε, μετά το Χάλκινο, ένα Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. "Οργή", από την Οικογένεια, τον κόσμο και τα κανάλια προς το Δήμο Δράμας και φυσικά το πρόσωπο του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μασμάκου, εκφράστηκε και συνεχίζει να εκφράζεται δικαίως και αδίκως.. Εγώ προσωπικά, (για όσους με γνωρίζουν "σήκωσα" μεγάλο μέρος της "επικοινωνιακής καμπάνιας" του σημερινού Δημάρχου Δράμας - ειδικά τη 2η Κυριακή), ωστόσο με πολύ "καυστικά" σχόλια κατέκρινα την ενέργεια αυτήν (του γκρεμίσματος του προπονητηρίου) στο Facebook σε βαθμό που δέχθηκα - και λογικό - αρκετά "παράπονα" από "αρμοδίους" και μη, "εκλεγμένους" και όχι της σημερινής δημοτικής αρχής Δράμας.. δεν πειράζει, το "παράπονο" είναι ανθρώπινο συναίσθημα και μας θυμίσανε (έστω και στα "δύσκολα") ότι κάποιοι μπορεί και να παραμένουν ακόμα "άνθρωποι".. όμως, άλλο πράγμα η Φιλία (πολιτική, ανθρώπινη κτλ) κι άλλο η αλήθεια.  

   Το προπονητήριο - παράγκα, λοιπόν, ήταν ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας από τις 20 Ιουλίου 2016 να αντικατασταθεί από ένα σύγχρονο κοντέινερ με χορηγίες και έξοδα του Δήμου. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί - για λόγους αντικειμενικότητας - ότι ο Δήμος δεν έχει "καμία δουλειά" κι αρμοδιότητα σε όλο το θέμα.. απλά, ενεπλάκη με σκοπό, προφανώς, τόσο να βοηθήσει όσο και να καρπωθεί ταυτόχρονα πολιτικά οφέλη από την κίνηση αυτή (της αντικατάστασης του προπονητηρίου). Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν ή θα περίμεναν κάποιοι.. Το πρόχειρο σκοπευτήριο της Άννας (η περίφημη "παράγκα") γκρεμίστηκε μεταξύ δύο Ολυμπιακών μεταλλίων και χωρίς τη "σωστή" (αν ακούσουμε και τις δυο θιγόμενες πλευρές) ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Από την αντίδραση, όμως, του κόσμου, της Οικογένειας και των "αιμοβόρων" καναλιών μπορούμε να κατανοήσουμε κάποια πράγματα και να εξάγουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα.. Υπάρχει/ε "οργή" (πολιτική) κατά της δημοτικής αρχής.. 

Πρώτον, οι "επικοινωνιολόγοι" θα έπρεπε να προστατεύσουν τον Δήμαρχο και τον Δήμο στην περίπτωση του γκρεμίσματος της "παράγκας" και να μην αφήσουν να συμβεί το περιστατικό για "Σημειολογικούς" λόγους. "Δεν γκρεμίζεις την αδιαφορία της Πολιτείας" ! Ένας "Θεσμός" (ο Δήμος) δεν μπορεί και δεν πρέπει να στρέφεται εναντίον άλλου "Θεσμού" (Πολιτεία - Κεντρική Κυβέρνηση) για μικροπολιτικούς λόγους! Με το περίφημο "γκρέμισμα της αδιαφορίας της Πολιτείας" κάποιοι το μόνον που κατάφεραν είναι να "γκρεμίσουν" την όποια εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτούς διότι, έτσι λειτουργούν "εξωθεσμικά", ("..εμένα κάτι μου θυμίζει αυτό με τους "εξωθεσμικούς" τώρα.."!). Κανονικά, θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι που μες στη φτώχεια μας καταφέραμε να κερδίσουμε τα "γερμανικά σαλόνια".. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κρύβουμε την πραγματικότητα "κάτω απ' το χαλί" γιατί έτσι είμαστε "ψεύτικοι", "προσποιητοί" και "χάνουμε το δίκιο μας" απέναντι στην μία και μόνη Αλήθεια. Σήμερα, για παράδειγμα, που ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί με θαυμασμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, τα 2/3 της πόλης που ζει σε φαβέλες και παράγκες αντιστέκεται στη διοργάνωση με πολλούς τρόπους και μέσα, αντιστέκεται στην "Δύση" και στην "Φτώχεια του".. αυτό ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ! Και τελικά, αν ήταν "έξυπνοι" πολιτικά και επικοινωνιακά οι "ιθύνοντες" στον Δήμο της Δράμας θα έπρεπε ήδη από τις 21 Ιουλίου να κοινοποιήσουν/δημοσιοποιήσουν και να αναδείξουν όσο γίνεται πιο έντονα το θέμα - και δη της εμπλοκής του Δήμου - του προπονητηρίου/παράγκας στους Δραμινούς πολίτες, ενόψει και της συμμετοχής δυο (Κορακάκη - Δουβαλίδης) Δραμινών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου που "αναμέναμε" ενδεχομένως να πάρουν κάποιο μετάλλιο, αναδεικνύοντας με τον πιο έντονο τρόπο και τον "προγραμματισμό" για την εγκατάσταση ενός νέου σκοπευτηρίου - κοντέινερ.. σήμερα, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Δεύτερον, κατά την προσωπική μου εκτίμηση κι ανάγνωση, υπήρχε μεγάλη "δυσφορία" κι "οργή" (πάντοτε πολιτικά) κατά της δημοτικής αρχής - προφανώς για την διετή παρουσία της - και το θέμα της Κορακάκη ήταν η αφορμή για την εκδήλωση των αισθημάτων αυτών προς μια δημόσια τοπική αρχή. Αυτό μας δείχνουν η "ένταση" και η "διάρκεια" της αντιμετώπισης του θέματος από τον απλό κόσμο.

Τρίτον, μπορεί να είναι και αληθές το γεγονός ή αληθή τα "σενάρια", ότι "άσπονδοι φίλοι" και "πολιτικοί εχθροί", "κάποιοι" άλλοι, τέλος πάντων,  που λοξοκοιτάξουν - ούτε καν με κιάλια - προς τον Δήμο της Δράμας για το 2019, εκμεταλλεύτηκαν κι "ανέδειξαν" στο έπακρο το όλο θέμα, επίσης, για μικροπολιτικούς λόγους.. Είναι αυτό που λέει ο Λαός καθ' υπερβολή: "..χίλιοι γάιδαροι μάλωναν σε ξένον αχυρώνα.." !  

   Τελικά, οι πολιτικοί κατάφεραν να γκρεμίσουν μια "παράγκα" αλλά, η αντίδραση του απλού κόσμου γκρεμίζει "πολιτικές παράγκες".. ο κόσμος μας δείχνει, λέει με τη συμπεριφορά του και στέλνοντας τα δικά του μηνύματα - για όσους καταλαβαίνουν - στους πολιτικούς ότι "πάψτε επιτέλους να κλέβετε τη χαρά μας, το γέλιο μας, τα όνειρά μας", "σταματήστε τις Φιέστες σας και τις Φανφάρες σας", "σας βαρεθήκαμε" !

    Και, τέλος, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας θέλω να κάνω και μια πρόταση στον "μεγάλο απόντα" της όλης ιστορίας διότι, επιθυμώ να είμαι θετικός στο όλο θέμα.. η Άννα Κορακάκη κατάγεται από τον Μαρτυρικό Δήμο Δοξάτου.. Καλό θα ήταν και τιμητικό, όχι μόνον για την Άννα αλλά και για την περιοχή, να ονομαστεί το Δημαρχείο Δοξάτου με το όνομα της Χρυσής Ολυμπιονίκης μας, επιβραβεύοντας έτσι με τον πιο ισχυρό τρόπο τη σκληρή δουλειά και θέληση που κάνουν κάποια νέα Δραμινά παιδιά και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την πόλη και τον νομό Δράμας σε Πανελλήνιο και στη συγκεκριμένη περίπτωση και  σε Παγκόσμιο επίπεδο. Στέλνοντας, με τον τρόπο αυτό ένα πολύ δυνατό μήνυμα στην Ελπίδα του Τόπου, την Δραμινή Νεολαία, ότι "Η Πολιτεία δεν γκρεμίζει και δεν αδιαφορεί αλλά, κτίζει κι ελπίζει στους Νέους μας" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου