Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο ΦΙΛΑΝΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ», ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

του Παναγιώτη Γεωργιάδη

Το πρώτο Μνημόνιο ήλθε και κοντεύει να παρέλθει και το μόνον που έχουμε μέχρι στιγμής αποκομίσει από αυτό είναι η αλήθεια πως η Ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην εφαρμογή του. «Μεσοπρόθεσμο» και «Εφαρμοστικός Νόμος» επινοήθηκαν για να μας «πείσουν» εκ’ νέου για την αναγκαιότητα μιας νέας, σκληρότερης λιτότητας για τους Έλληνες και τα παιδιά τους. Το νέο Μνημόνιο, το «Μνημόνιο 2» που συμφωνήθηκε, προ μηνός περίπου, στις Βρυξέλλες άρχισε να αμφισβητείται σοβαρά και ανοιχτά πρώτα, πρώτα από τη «μικρή» Φινλανδία.

Φυσικά.................

και το πρώτο Μνημόνιο τελεί υπό Συνταγματική αμφισβήτηση και ουσιαστικά για τη χώρα μας δεν αποτελεί «Δανειακή Σύμβαση» διότι, δεν ψηφίσθηκε από τα 2/3 (180) των Ελλήνων βουλευτών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, αλλά αποτελεί έναν απλό νόμο του Ελληνικού Κράτους. Κι ενώ το ίδιο το Μνημόνιο αναφέρει στα πρώτα του άρθρα πως αν υπάρξει πρόβλημα συνταγματικότητας σε οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος καθίσταται άκυρο, για το βασικότερο εμπλεκόμενο μέρος, τον «Δανειζόμενο», «Δανειακή Σύμβαση» δεν υφίσταται, δεν υπάρχει. Αυτό, το γνωρίζουν τόσο οι δανειστές μας, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή την αλήθεια αποκρύπτουν τεχνηέντως από τους Λαούς τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Αυτό, τη μη αναγνώριση της «Δανειακής Σύμβασης» από την Ελλάδα, το γνωρίζουν και οι Φιλανδοί οι οποίοι, μπορεί να είναι μικρή χώρα και να συμμετέχει στο Μηχανισμό Στήριξης με μικρό ποσοστό αλλά, δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους στο Ελληνικό βαρέλι του Χρέους. Οι Φιλανδοί ξέρουν πως αν αλλάξει η Κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τους «Νόμους του Μνημονίου» (διότι είπαμε ότι Διεθνής Δανειακή Σύμβαση δε υπάρχει για την Ελλάδα και συνεπώς δε μπορεί να «καταγγελθεί») και να χάσουν τα χρήματά τους. Ξέρουν ότι η Αγγλική και η Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, (το Δίκαιο των οποίων είναι αρμόδιο για τη διευθέτηση των όποιων διαφορών προκύψουν βάσει του Μνημονίου) δε μπορούν να παρέμβουν και να αποφασίσουν, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, για έναν «Νόμο του Ελληνικού Κράτους» ουσιαστικά αφού, για την Ελλάδα συνταγματικά «Δανειακή Σύμβαση» δεν υφίσταται!

Αυτή την πραγματικότητα επισημαίνουν οι φίλοι μας Φιλανδοί και ζητούν εμπράγματες εγγυήσεις από το Ελληνικό Κράτος. Ο νέος υπουργός οικονομικών και ασκών χρέη πρωθυπουργού εσωτερικών (συνταγματολόγος καθηγητής) έσπευσε να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις στους Φιλανδούς, με την ελπίδα να κλείσει το θέμα εκεί. Ωστόσο, με την ενέργειά του αυτή και άθελά του έφερε στο προσκήνιο  δύο τινά.. Το πρώτο είναι πως αναγνωρίζει άμεσα ότι για το Ελληνικό Κράτος δεν υπάρχει Δανειακή Σύμβαση, όπως το Μνημόνιο λέγει αλλά, απλά ένας Νόμος του Κράτους που κανονίζει την εσωτερική οικονομική πολιτική. Η πράξη αυτή του κ. Βενιζέλου δικαιώνει και όλους όσους από την αρχή ή στην πορεία φωνάζουμε (Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, Νομικοί, Δημοσιογράφοι και λίγοι πολιτικοί) για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου και την πραγματική του νομική υπόσταση σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι πως ο κ. Βενιζέλος με την πράξη του αυτή πέτυχε να δημιουργήσει απροκάλυπτα πια ένα δυνατό μπλοκ χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που σε πείσμα της χειραγωγημένης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλούν ανοιχτά πια για τεράστιο Συνταγματικό πρόβλημα του Μνημονίου στην Ελλάδα και ζητούν κι αυτές εγγυήσεις.

Κι ενώ αρχικά, πέρυσι για παράδειγμα, θα μπορούσε η Ελληνική Κυβέρνηση να καυχηθεί ότι, για μια ακόμη φορά, κοροϊδέψαμε τους κουτόφραγκους Ευρωπαίους και τους πήραμε τα λεφτά, με την εφαρμογή σκληρών μέτρων ωστόσο, ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αγνοήσουμε το Μνημόνιο αφού, για εμάς δεν υπάρχει.. κατάφερε, με τις αστοχίες, την ανοργανωσιά και τη φαυλότητα της να αναδείξει το σοβαρό Συνταγματικό ελάττωμα του Μνημονίου και ουσιαστικά να «ανοίξει τα μάτια» στους δανειστές μας.

Από αυτή την απρόσμενα θετική εξέλιξη για τον Ελληνικό Λαό, προκύπτουν αναπόφευκτα και νομοτελειακά κάποια οφέλη. Ενώ Έλληνες βουλευτές, δικαστές, δημοσιογράφοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλη η Κυβέρνηση προσπαθούν ακόμα και σήμερα να πείσουν τους Έλληνες για την αναγκαιότητα του Μνημονίου, αγνοώντας προκλητικά την αντισυνταγματικότητά του… Κι ενώ, ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος πλην ΚΚΕ, Συνασπισμού και Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, αρνείται να ομολογήσει την αναγκαιότητα των Εκλογών και της Λαϊκής νομιμοποίησης όσων σήμερα γίνονται στη χώρα μας δίχως τη λαϊκή βούληση και εντολή. Από την απαίτηση αυτή των Φιλανδών και την «αστοχία» του κ. Βενιζέλου φαίνεται πως τελικά:

Τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδας θα εφαρμοστεί, έστω και με έξωθεν απαίτηση και εκλογές θα έχουμε σύντομα για να «νομιμοποιηθεί» αναδρομικά η πολιτική του Μνημονίου από την επερχόμενη Συγκυβέρνηση στη χώρα.

Βέβαια, υπάρχει και το εξής δυσοίωνο σενάριο για τον υπουργό οικονομικών, το οποίο και γνωρίζει όντας συνταγματολόγος – εξ’ ου και η δημοσιοποίηση της «προσωπικής» του άποψης για την ψήφιση του δευτέρου Μνημονίου από 180 βουλευτές.. το σενάριο να παράσχει ο υπουργός οικονομικών τις εγγυήσεις στη Φινλανδία (και όσες άλλες χώρες ικανοποιηθούν.. από την Επιτροπή) δίχως τη συνταγματική νομιμοποίηση του Μνημονίου και να κατηγορηθεί στο μέλλον για «εσχάτη προδοσία» !

Όλα αυτά τα γνωρίζουν πλέον τόσο ο κ. Βενιζέλος κι ο κ. Παπανδρέου, όσο και οι Φιλανδοί, οι Γερμανοί, οι Ευρωπαίοι και σιγά, σιγά και οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου