Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

«ΔΡΑΜΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ»… παρ’ ολίγον !

«…Η εκλογή του Κυριάκου Χαρακίδη θα μετατρέψει τη Δράμα σε Άμστερνταμ των Βαλκανίων…»
(προεκλογικά)
Υφ. Υγείας Χρήστος Αηδόνης
                                                                                               
Ο εκλεκτός του υφυπουργού υγείας από τη Δράμα κ. Χρ. Αηδόνη, (ε.. συγγνώμη, του ΠΑΣΟΚ ήθελα να πω), τελικώς, με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, εκλέγεται πέρυσι Δήμαρχος Δράμας. Τότε, κατά την προεκλογική περίοδο, ο βουλευτής τον καιρό εκείνο, προκειμένου να υποστηρίξει τον υποψήφιό του διατυμπάνιζε δεξιά κι αριστερά (μεταφορικά και κυριολεκτικά) ότι ο κ. Χαρακίδης θα μετατρέψει τη Δράμα σε Άμστερνταμ.

Ο Κυριάκος Χαρακίδης εκλέγεται Δήμαρχος Δράμας (με τις ψήφους της «Δεξιάς κι Αριστεράς»…)  κι από τις αρχές του έτους «άρχει» τον Δήμο. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μέχρι στιγμής και με περιορισμένες δυνατότητες έκανε αρκετά έργα και «καλά» στην πόλη. Μείωσε σημαντικά την ανεργία στην περιοχή προσλαμβάνοντας ως συμβούλους – ειδικούς και μη – όσους από τους ημετέρους μπορούσε. Όμως, το  κυριότερο κατ’ εμέ είναι η αλλαγή των αμιαντοσωλήνων του υδρευτικού δικτύου το οποίο, μπορεί ακόμα να μη ξεκίνησε αλλά, βρίσκεται σε «καλό δρόμο»........................

Μπορεί τελικά για το Δημοτικό Κήπο να μην έχουν ακόμα ξεκινήσει τα έργα ανάπλασής του αλλά, η μελέτη του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου, η οποία έγινε πριν από μήνες με τη συμμετοχή 40 περίπου καθηγητών Πανεπιστημίου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (10 Γάλλοι καθηγητές διεθνούς κύρους), ακόμα βρίσκεται στα συρτάρια του τμήματος δίχως κανείς από τη Δημαρχεία να ενδιαφερθεί να τη ζητήσει ωστόσο, ο δημοτικός κήπος της πόλης κάθε βράδυ είναι γεμάτος από ζευγαράκια και νέους. Άλλη μια επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης που, λόγω λιτότητας και οικονομικής πολιτικής, στερεί τις ό,ποιες εξόδους από τους νέους στα καφέ και μας γυρνά πίσω πάνω από μια τριακονταετία. Μπορεί βέβαια, πάλι, ο κήπος να βρίθει από σκουπίδια και λιμνάζοντα νερά αλλά κι αυτό είναι στα πλαίσια της «νέας πολιτικής» που εγκαινιάζει ο Δήμος Δράμας και ωθεί ουσιαστικά και πραγματικά τους δημότες στον εθελοντισμό (..καθαρίστε τα μόνοι σας..!) και ενισχύει έτσι την οικολογική συνείδηση!

Μπορεί η καλύτερη περιοχή της πόλης, η ιστορική «Αγία Βαρβάρα», να καθαρίστηκε από το Δήμο με τη συμμετοχή των εθελοντών αυτοδυτών από τα καραβάκια που λιμνάζουν κάθε χρόνο λόγω του τοπικού εθίμου της πολιούχου της Δράμας αλλά, αυτό συνέβη μόνον μέχρι το σημείο που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι από προσπελάσιμη περιοχή. Στο τέλος των πηγών λιμνάζανε 1000 περίπου καραβάκια από ετών τα οποία οι τοπικές τηλεοράσεις που συνόδευαν το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου δε μπορούσαν να αντιληφθούν (ή δε θέλανε;).

Μπορεί ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης να λειτουργεί αρκετά χρόνια τώρα, με ελάχιστα έως καθόλου παραστατικά μεταφοράς της λυματολάσπης ( το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δήμους του νομού) αλλά , είναι προφανές ότι οι Δήμοι του νομού είναι έτη φωτός μπροστά από κάθε υπαρκτή τεχνολογία κι έχουν ανακαλύψει τρόπο εξαφάνισης της λάσπης με μαγικό τρόπο. Να μια «καινοτόμα ιδέα» για το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και μια σοβαρή πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πώς οι Έλληνες πολιτικοί (ανεξαρτήτου κόμματος) καινοτομούν! Κι εσείς κ. Δήμαρχε, ως πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας επί σειρά ετών, έχετε υποχρέωση να στείλετε την πρόταση αυτή στην ΕΕ ως την πιο καινοτόμα ιδέα του προγράμματος αυτού.

Μπορεί, τέλος πάντων, να έπεσα αργά το βράδυ για ύπνο και να ξύπνησα στις 04:00 το πρωί, όχι από τη ζέστη αλλά, από τη βρώμα και τη δυσωδία των υπονόμων που κατακλύζουν ένα μεγάλο μέρος της Δράμας αλλά, δεν διαμαρτύρομαι γιατί…

Ο νέος Δήμαρχος τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση και τη δέσμευση του υφυπουργού μας:

Η ΔΡΑΜΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ «ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ» !

Βρωμάει σαν το λιμάνι του, χρησιμοποιούν «καινοτόμες» ιδέες και πρακτικές που μόνον σε μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη μπορείς να δεις, έχεις την αίσθηση της καθαριότητα παντού, όπου κι αν κοιτάξεις και το σημαντικότερο… τώρα με την απελευθέρωση των ναρκωτικών μπορεί και η πόλη μας να γεμίσει νόμιμα με πολλά, πολλά coffee-shop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου