Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Δημόσια Δήλωση Παραίτησης

«ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ»

Αγαπητές/οί Δραμινές/οί,

Όπως ίσως γνωρίζετε με την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών των εκλογών της 6ης Μαΐου ανέλαβα και επισήμως την εκπροσώπηση των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» δημόσια, στον Τύπο, την Τηλεόραση αλλά και στις επίσημες Αρχές του Νομού Δράμας. Εξ’ αυτού, μάλιστα, του λόγου αρνήθηκα εξ' αρχής να εμφανίζομαι ως παρουσιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό με τον οποίο συνεργάζομαι διότι, κατ’ εμέ, αυτό θα ήταν άκρως αντιδεοντολογικό, ανήθικο και αντίθετο προς τους κανόνες ορθής και αντικειμενικής ενημέρωσης του κοινού, που πάντοτε τηρώ και προσπαθώ προσωπικά να διαφυλάττω απέναντι σε όλους όσους μου κάνουν την εξαιρετική τιμή να με παρακολουθούν από τις εκπομπές μου, ενάμιση χρόνο τώρα σε τοπικό επίπεδο και, να με κατατάσσουν μεταξύ των ανεξάρτητων και αντικειμενικών παρουσιαστών κατά την υποκειμενική κρίση του καθενός.
Θεωρώ, πλέον, καθήκον μου προσωπικό να ομολογήσω δημόσια και κυρίως σε όσους με αγκαλιάζουν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους πως απαρχής και πριν την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματός μας στον Νομό Δράμας για την 6η Μαΐου, ήμουν στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος βουλευτής Δράμας, με προσωπική δημόσια δέσμευση του Γιάννη Δημαρά από δω, από την Δράμα αλλά, παραιτήθηκα για καθαρά προσωπικούς λόγους προτείνοντας και ενθαρρύνοντας την υποψηφιότητα άλλου, προσφιλούς μου, προσώπου. Για το γεγονός αυτό, της μη συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» στον Νομό Δράμας η ευθύνη της απόφασης βαρύνει εμένα τον ίδιο και ζητώ μιαν ειλικρινή Συγνώμη από όλους όσους επί μήνες νωρίτερα προετοιμάζονταν για την όποια στήριξή μου και από όλους τους Δραμινούς που με σταματούν, ακόμα και σήμερα, στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά του Νομού μας και με ρωτούν «γιατί τελικά δεν πλαισίωσα το ψηφοδέλτιο». Ωστόσο, ούτε μωροφιλόδοξος υπήρξα, ούτε αυτοσκοπός μου ήταν ποτέ και δεν είναι το προσωπικό όφελος και βόλεμα. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, όσοι με γνωρίζουν μπορούν να το βεβαιώσουν, κινήθηκα και ενίσχυσα με κάθε τρόπο και μέσο όλα τα κόμματα ή Κινήματα ή Κινήσεις Πολιτών που είχαν και έχουν αντιμνημονιακό προσανατολισμό, με σκοπό μου την δημιουργία ενός Ισχυρού Αντιμνημονιακού Απελευθερωτικού Μετώπου.
Στην θέση του Εκπροσώπου Τύπου των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» τοποθετήθηκα με ομόφωνη απόφαση των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος στην Δράμα ΑΜΙΣΘΙ. Με τα πενιχρά έως ανύπαρκτα εισοδήματά μου έδωσα έναν άνισο μα ανιδιοτελή και καθαρό αγώνα για το Κίνημα που πίστεψα και πιστεύω, ψυχή τε και σώματι. Για τον Εκλογικό Αγώνα της 6ης Μαΐου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους βουλευτές, με αλφαβητική σειρά, την κ. Βέργου Μαρίνα, τον κ. Παπαδημητρίου Αθανάσιο, τον βουλευτή κ. Σμολοκτό Νικόλαο, την κ. Στόγια Ελένη και τον κ. Χατζηθεοδωρίδη Ηρακλή, για τον τίμιο και καθαρό αγώνα που δώσανε υπέρ του Κινήματος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» στην Δράμα. Ξέχωρα, ευχαριστώ τις δύο κυρίες υποψήφιες για τον άψογο και με σθένος αγώνα τους στην προσπάθεια κατάκτησης, για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση, μιας βουλευτικής έδρας στην Δράμα από ένα νέο Κίνημα. Αυτή η Εκλογική Νίκη είναι πρωτίστως των γυναικών που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό μας και συνάμα όλων των Δραμινών πολιτών, ανεξαρτήτως φύλου, που τίμησαν με την ψήφο τους το Κίνημα μας. Επίσης, ευχαριστώ για τη συμβολή του τον υπεύθυνο του Κινήματος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Ρεστέμη.
Είμαι και παραμένω μέλος του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», συνεργαζόμενος με τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», όπως ακριβώς συμφωνήθηκαν τα 14 σημεία της από μηνός, περίπου, συνεργασίας μας. Απ' αρχής ξεκαθάρισα προς πάσα κατεύθυνση πως οι «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» είναι και αποτελούν "KINHMA" και όχι "κόμμα", όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Ένα "ΚΙΝΗΜΑ" που αγκαλιάζει Έλληνες πατριώτες από όλους τους ιδεολογικούς χώρους προτάσσοντας το Εθνικό Συμφέρον.
Αυτό δεν έγινε αντιληπτό και κατανοητό από κάποια πρόσωπα, που επιφορτίσθηκαν με την υποστήριξη του Κινήματος που απλοί πολίτες, στην συντριπτική πλειοψηφία, δημιούργησαν και στήριξαν. "Κάποιοι", μπέρδεψαν τους ρόλους τους με προσωπικές φιλίες, συμπάθειες και γνωριμίες, συμπεριφερόμενοι με άνισο και άδικο τρόπο σε όσους πρόταξαν το γενικότερο καλό του Κινήματος πάνω από το προσωπικό. Ήμουν και είμαι «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ». Ήμουν και παραμένω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! Όσοι θεωρούν πως συμπεριφέρθηκα απέναντί τους με στενά κομματικά κριτήρια μάλλον μπερδεύουν το υπαρκτό και εξελισσόμενο "Κίνημα" με το ιδεατό, για τους εαυτούς τους, "Κόμμα" που θέλουν ενδεχομένως να στήσουν αποκτώντας μια πολιτική στέγη.
Από την θέση, λοιπόν, του Εκπροσώπου Τύπου και Εκπροσώπου του Κινήματος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» στην Δράμα δηλώνω σήμερα δημόσια και προς πάσα κατεύθυνση και Αρχή, πως παραιτούμαι για λόγους προσωπικούς, που δεν επιθυμώ να εκθειάσω επί του παρόντος.
Είμαι και παραμένω μέλος του «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», υπηρετώντας τις Αρχές και τις Αξίες που όλοι μαζί οικοδομήσαμε και ενάμιση χρόνο τώρα αγωνιζόμαστε να επιβάλουμε για μιαν καλύτερη Δράμα, για μιαν καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο Μέλλον. Δηλώνω, επίσης, πως αποδεσμεύω όλους όσους με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους, τους φίλους και τους συγγενείς, οι οποίοι ενδεχομένως αισθάνονται οποιαδήποτε δέσμευση ή υποχρέωση προς το πρόσωπό μου, να πράξουν στις ερχόμενες εκλογές, στις 17 Ιουνίου 2012, το καθήκον τους όπως ακριβώς τους επιτάσσει η Καρδιά, η Ψυχή, η Λογική και η Συνείδησή τους.
Αισθάνομαι, πάλι, την ανάγκη να κάμω μια τελευταία δημόσια έκκληση σε όλους τους Δραμινούς πολίτες μέσα από την παρούσα δήλωσή μου. Επειδή, σύντομα και για τους επόμενους μήνες η Χώρα και το Έθνος θα περιέλθουν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Επειδή, το ερχόμενο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει και να απαντήσει για σημαντικά θέματα. Καλώ, όλους τους Δραμινούς πολίτες να επιλέξουν, όπως τόσα χρόνια κάμουν, σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο κι αν ανήκουν, πρόσωπα κι ανθρώπους έντιμους, καθαρούς, με θετικές μόνον προτάσεις για το καλό του Λαού, “μη ελεγχόμενους” και “μη διαχειρίσιμους” από οποιαδήποτε Εξουσία πολιτική ή κομματική και οιοδήποτε κατεστημένο δημοσιογραφικό ή επιχειρηματικό ή άλλο. Να επιλέξουν πρόσωπα κι ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να λένε “ΟΧΙ” και που θα αγωνιστούν για την υλοποίηση θετικών προτάσεων προς όφελος του Ελληνικού Λαού! Σας ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας και σας εύχομαι καλή δύναμη έως την Απελευθέρωση της Πατρίδας και των Ελλήνων. Εγώ ο ίδιος θα ψηφίσω «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και Γιάννη Δημαρά.

Με Εκτίμηση



Παναγιώτης Γεωργιάδης



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Υπόψη Προέδρου κ. Γιάννη Δημαρά

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Υπόψη Προέδρου κ. Πάνου Καμμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου