Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Από την ΝΔ στον Καμμένο και τώρα, πάλι, ΝΔ...!


Πολλά προβλήματα παρουσιάζονται στο Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε μερικές περιφέρειες της χώρας, προβλήματα που παρουσιάστηκαν κυρίως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Κοινή είναι η πεποίθηση πως το "Κίνημα του Πάνου" στήθηκε, ουσιαστικά, πάνω σε "παλαιά υλικά" της ΝΔ ενώ, η συμμετοχή των Μαριά και Δημαρά στο "Κίνημα" δεν κατάφερε να δώσει πραγματικά "κινηματικές" διαστάσεις στους "Ανεξάρτητους Έλληνες", κυρίως επειδή το "κίνημα" δεν "άνοιξε" ποτέ πραγματικά τις πόρτες του σε όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην θλιβερή προσπάθεια "κάποιων" παλαιοκομματικών να συντηρήσουν μια "πολιτική στέγη" για τους εαυτούς τους. Λαμπρό παράδειγμα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στην οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν στους τρεις από τους πέντε νομούς "πρόβλημα" με τους επικεφαλείς των ψηφοδελτίων. Το μόνον κοινό αυτών των νομών της Περιφέρειας ΑΜΑΘ είναι ο, μέχρι πρότινος υπεύθυνος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Περιφέρεια, κ. Στάθης Ρεστέμης. Ως εδώ όλα καλά αλλά, απ' ότι μαθαίνουμε, όμως, ο κ. Ρεστέμης, ο οποίος σημειωτέων προέρχεται από την ΝΔ, παραβρέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δράμας παρουσία του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, σοβαρή ανώτερη πηγή της τοπικής κομματικής ιεραρχίας της ΝΔ στην Δράμα μας διαβεβαίωσε πως τον κ. Μιχαλολιάκο κατά την είσοδό του στην πόλη παρέλαβε ο πρώην "Περιφερειάρχης" των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα "τοπικά τεκταινόμενα" της ΝΔ! Κατά πως φαίνεται, λοιπόν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχασαν την "ψυχή" της Περιφέρειας ΑΜΑΘ ενώ, οι "διαρροές" προς την ΝΔ συνεχίζονται και τούμπαλιν.... . Παρακάτω ακολουθεί κείμενο "πικραμένου Νεοδημοκράτη", όπως αυτοαποκαλείται για την εν΄ λόγω συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δράμας...................
   
".....Ευμοιρίδης- Αρναουτόπουλος επιχείρησαν να διαλύουν τη Νέα Δημοκρατία στη Δράμα
Βοηθός τους ο καλεσμένος τους Βασίλης Μιχαλολιάκος
Μεγάλη γκάφα του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Αρναουτόπουλου να φέρει στη Δράμα τον πρώην Υπουργό και Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο. Βούιζε  η Δράμα ότι ενεργούσε διατεταγμένη υπηρεσία αφού ήταν επιλογή του Κ. Ευμοιρίδη και του φίλου του Στ. Ρεστέμη. Ήταν τα δύο άτομα στα οποία έφτιαχνε συχνές πυκνές αναφορές ο κ. Μιχαλολιάκος  στην σύντομη ομιλία του που δεν πρόσφερε τίποτα στους Νεοδημοκράτες που βρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο. 
Ηγέτη της  δεξιάς στη Δράμα χαρακτήρισε τον Κ. Ευμοιρίδη και αγωνιστή της Νέας Δημοκρατίας  τον κ. Ρεστέμη που σημειωτέον είναι εκπρόσωπος του κ. Καμένου στην περιφέρεια της ΑΜΘ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την αίθουσα ο κ. Στ. Παπαδόπουλος, λέγοντας «σκ... στα μούτρα σας».
Να ακουστούν φωνές όπως « να μη λες την προσωπική σου άποψη», από τον Στάθη Σαραφόπουλο, να προκαλέσει  την έντονη αντίδραση του κ. Τάσου Καραγιώργη που κατονόμασε ως υπαίτιους για την ήττα στον Δήμο τον ίδιο τον κ. Μιχαλολιάκο και όσους αυτός εκθείαζε.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχαλολιάκος ως υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ δεν έδινε την στήριξη του στον Θωμά Μαργαρίτη όταν κατέβαινε για δήμαρχος γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τον Ευμοιρίδη και τον Ρεστέμη.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Μιχαλολιάκος δέχθηκε επίθεση από τον κ. Χαρίλαο Ψαρρά και πολλούς άλλους. Γενικά επικράτησε ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου.
Η εμφάνιση του κ. Μιχαλολιάκου ήταν τραγική, θαρρείς και ήρθε στη Δράμα να διαλύσει τα πάντα.
-Ειρωνεύτηκε ηλικιωμένο ψηφοφόρο που είπε ότι είναι 81 ετών λέγοντας του ότι μοιάζει με 100.
-Απάντησε σε ερώτημα: «Τι θα γίνει  με τα καύσιμα τον χειμώνα» ότι ακόμα έχουμε καλοκαίρι.
-Χλεύασε και ειρωνεύτηκε τους τέως υποψηφίους βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» δηλαδή της Ντόρας Μπακογιάννη.
 Συγκεκριμένα σε ερώτημα του κ. Κώστα Γκαρέλα του είπε ότι είναι  «όψιμος Νεοδημοκράτης» . Ακόμη, ρώτησε πως λέγεται το κόμμα του λέγοντας ειρωνευόμενος ότι δεν το γνωρίζει γιατί στον Πειραιά δεν πήρε ψηλά ποσοστά.
Η ειρωνική αυτή αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Άρη Ακουγιούνογλου και  την αποχώρηση του κ. Κώστα Καπάνταγη και πολλών άλλων.
Μπάχαλο στην κυριολεξία.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ήταν ανίκανος να διευθύνει τη συζήτηση και να συγκρατήσει  τον κόσμο. Ο βουλευτής κ. Κυριαζίδη παρατηρούσε αμήχανος ενώ οι κ.κ. Ευμοιρίδης και Τζίμας την «έκαναν διακριτικά».
Την παρτίδα «έσωσε» την τελευταία στιγμή ο υποψήφιος της ΝΔ και τέως Δήμαρχος  Θωμάς Μαργαρίτης που παρακίνησε να ανέβουν στο βήμα οι συνυποψήφιοι του κ. Άννα –Μαρία Νταϊλάκη και ο κ. Αργύρης Πατακάκης, όταν μιλούσε ο κ. Κυριαζίδης.
Όλοι μίλησαν ενωτικά καταχειροκροτούμενοι και η συνέλευση έκλεισε «ομαλά» χωρίς χειροδικίες τουλάχιστον.
Ο Μιχαλολιάκος και «οι φίλοι του» στη Δράμα διέλυσαν την ενότητα που κτίστηκε με πολύ αγώνα το τελευταίο διάστημα.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έμεινε  αμανάτι στο χέρι του κ. Κάργα  η σακούλα με τις προσκλήσεις του κ. Κώστα  που διαφήμιζε την εκδήλωση – ομιλία του κ. Ευμοιρίδη για τη Νέα Δημοκρατία, αφού κι αυτός έφυγε άρον – άρον από την συγκέντρωση.
Το προμοτάρισμα  του Μιχαλολιάκου προς τον Ευμοιρίδη  δεν πέτυχε. Οι γνήσιοι νεοδημοκράτες έστειλαν για άλλη μια φορά ηχηρό μήνυμα προς τους διασπαστές ότι δεν έχουν καμιά θέση πλέον ανάμεσα τους.  Και ότι θα ψηφίσουν μαζικά Νέα Δημοκρατία γιατί πιστεύουν στις αλλαγές που θα φέρει ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς  για το καλό της χώρας, αλλά και για να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και τη δεύτερη έδρα στο νομό Δράμας. ........."

Δημητρής Θεοδωρίδης
Ο πικραμένος Νεοδημοκράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου