Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Έχει αφαιρεθεί από τους Έλληνες το δικαίωμα να επενδύουν στον τόπο τους;


"Θέλω να κάνω μια μικρή επένδυση 100Kw Φ/Β (ΑΠΕ). Τον Ιούλιο του 2012 ειδοποιήθηκα ότι ενεκρίθη η προ διετίας αίτησή μου. Απαιτούνταν για την σύμβαση με την ΔΕΗ 10 χιλιάδες ευρώ πλέον ΦΠΑ για την σύνδεσή μου με το δίκτυο της ΔΕΗ και 15 χιλιάδες ευρώ εγγυητική επιστολή. Και εδώ αρχίζει το τραγελαφικό.. όταν στις 20 ημέρες που είχα χρόνο για την υπογραφή της σύμβασης εγγυημένης τιμής δεν ήταν δυνατόν να εκδοθεί εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα μου η οποία με κατάθεση σ' αυτήν του ποσού των 15 χιλιάδων ευρώ ήθελε από 3 έως 4 μήνες για να εκδοθεί η εγγυητική γιατί απαιτούνταν έγκριση από τα "ΚΕΝΤΡΙΚΑ" που ήθελαν τόσο χρόνο. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ουσιαστικά μια βεβαίωση ότι είχαν στο ταμείο τους κατάθεσή μου υπέρ της ΔΕΗ!!! Αυτό περίπου συνέβη και με άλλες τράπεζες. Εγγυητική που με ισόποση κατάθεση γνώριζα, από παλαιότερες δραστηριότητές μου, ότι εκδίδεται σε λίγα λεπτά. Βέβαια, με την παρέλευση 3-4 μηνών με πετούσαν έξω από την ισχύουσα έως 31/7/2012 εγγυημένη τιμή. Με χίλια δυο εμπόδια υπέγραψα την σύμβαση τον Ιούλιο του 2012 με την ως άνω εγγυημένη τιμή και χρόνο περαίωσης του έργου 18 μήνες, διάστημα στο οποίο μου ήταν άνετα εφικτό να το περαιώσω (εφόσον και χρήματα υπολόγιζα πως θα εισέπραττα εντός 10μήνου και θα είχα στην διάθεσή μου κατάλληλο καιρό - καλοκαιρία και χρόνο υλοποίησης). 

Έρχεται, όμως, λίγο αργότερα το Κράτος και μονομερώς, σε πλήρη αγανάκτηση του Λαού και περιφρόνησή του, θέτει νομοθετικά χρόνο περαίωσης το τετράμηνο από 12/11/2012 με  υποχρέωση σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ έως 12/3/2013, η οποία απαιτεί 1 μήνα νωρίτερα αίτημα σύνδεσης του πάρκου περαιωμένου. Δηλαδή, μέχρι 12/2/2013 απαιτείται να περαιώσω το έργο.


"Χειμωνιάτικες Συνθήκες στα χωράφια.. Αδύνατη η εργασία" !
Σημειώνω ότι βρίσκομαι στην Βόρειο Ελλάδα όπου ο χρόνος που "διατίθεται", ουσιαστικά Δεκέμβριος-Ιανουάριος 2013, είναι ακατάλληλος για τέτοιου είδους εργασίας μέσα στις λάσπες του χωραφιού, λόγω της κακοκαιρίας, έντονων βροχοπτώσεων, χιονοπτώσεων κλπ. .Ζήτησα τα λεφτά μου πίσω και ειρωνικά μου είπαν ότι δεν επιστρέφονται.  Δηλαδή, καταλήγουμε σε καθαρή κοροϊδία του μικροεπενδυτή, αφού ουσιαστικά του αφαιρείται το δικαίωμα να εργαστεί με κατάλληλες συνθήκες για να ολοκληρώσει του πάρκο. Κι έτσι, για μια ακόμη φορά, αναδεικνύεται ότι δεν επιθυμεί πραγματικά το Κράτος (όπως κόπτεται ότι επιδιώκει) να γίνουν επενδύσεις από μικροεπενδυτές Έλληνες στην πατρίδα τους, στον Ήλιο τους, στον τόπο τους. "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ; !"*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου