Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Με "Μεγαλοπρέπεια" η Νέα Εθνική Εορτή..για την επίσημη είσοδο της Ελλάδας στο Δ' Ράιχ και στη Δράμα.

του Παναγιώτη Γεωργιάδη

Εορτάστηκε σήμερα και στην πόλη της Δράμας η Εθνική επέτειος του "ΟΧΙ" μέσα στο κλίμα των ημερών.. της νέας υποδούλωσης της Ελλάδας στη γερμανική μπότα.. την είσοδό μας επισήμως στο Δ' Ράιχ. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, παρουσία των βουλευτών Χ. Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ) και Μ. Τζίμα (ΝΔ), του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Ξανθόπουλου, του Δημάρχου Κ. Χαρακίδη και άλλων επισήμων.  Ο υφυπουργός Χρ. Αηδόνης απουσίαζε καθώς εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στο γειτονικό νομό της Καβάλας.

Στη Δράμα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, από όλους τους πολιτικούς χώρους (όλοι γνωριζόμαστε στην πόλη μεταξύ μας), όπου καθ' όλη τη διάρκεια της παρελάσεως αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς. Ακούστηκαν πάρα πολλά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και γενικά των πολιτικών. Σε κάποια στιγμή, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για τη φυλακή που έρχεται για τους πολιτικούς υπαίτιους της σημερινής εξαθλίωσης του Λαού ο υφυπουργός κ. Ξυνίδης κουνούσε ειρωνικά το κεφάλι του. Οι μαθητές μπροστά από την εξέδρα των επισήμων έκλιναν την κεφαλή προς τ' αριστερά, τιμώντας τον Ελληνικό Λαό και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους προς τους παριστάμενους πολιτικούς.

Στο τέλος της παρελάσεως προκλήθηκε μικροένταση μεταξύ των διαμαρτυρομένων και της αστυνομίας, καθώς οι πρώτοι θέλησαν να παρελάσουν με τα πανό. Τελικά, η αστυνομία "υποχώρησε" και οι διαμαρτυρόμενοι παρέλασαν τελευταίοι δεχόμενοι το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Όσοι ισχυρίζονται για τη σημερινή ημέρα - Πρόεδρος της Δημοκρατίας (?), Πρωθυπουργός και άλλοι - πως τα έκτροπα δημιουργήθηκαν από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τότε, σίγουρα έχουνε χάσει κάθε επαφή με την ελληνική κοινωνία (προ πολλού) και προσπαθούν να διασκεδάσουν τους φόβους τους.

Στην πόλη της Καβάλας την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Χρ. Αηδόνης δεχόταν εκεί τις αποδοκιμασίες του κόσμου ενώ, εκτοξεύθηκαν και αυγά τα οποία δε βρήκαν το στόχο τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου