Απάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις καταγγελίες κατά του Έλληνα πρωθυπουργού στην υπόθεση του "CDS" του ΤΤ |
Η υπόθεση με το ασφάλιστρο κινδύνου, τα λεγόμενα "cds", είναι πλέον γνωστή σε πολύ κόσμο χάρη στις δημόσιες καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου. Το θέμα φαίνεται να αγγίζει το στενό πολιτικό και οικογενειακό πρωθυπουργικό περιβάλλον, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του βουλευτή. Ο βουλευτής πάντως, συνεπικουρούμενος και από κοινού με τους Γιάννη Δημαρά και Κυριάκο Βελόπουλο, κατέθεσε επερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το θέμα αυτό. Για την ιστορία να σας πούμε ότι αρκετό καιρό πριν δημοσιοποιηθεί η υπόθεση αυτή από τον κ. Καμμένο, σε κάποια blogs είχαν ακουστεί διάφορες φωνές ότι κάτι δεν πάει καλά με το ΤΤ, ένα ασφάλιστρο κινδύνου που κατείχε και το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Το ρεπορτάζ τρέχει και στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα με πρωτοβουλία του γνωστού μας οικονομολόγου Max Keiser, ο οποίος κάνει λόγο ανοιχτά στην αμερικανική κοινή γνώμη για εθνική προδοσία των κυβερνόντων στην Ελλάδα.
Οι καταγγελίες αυτές των Ελλήνων βουλευτών και του Αμερικανού οικονομολόγου απεστάλησαν, από πολίτη, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) η οποία και είναι η μόνη αρμόδια, έχοντας τη σχετική δικαιοδοσία, να ερευνήσει αμερόληπτα την υπόθεση του συγκεκριμένου "CDS" του ΤΤ και πως αυτό κατέληξε σε εταιρεία με την οποία ενδέχεται ή φέρονται να σχετίζονται συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα. Η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία καλείται "να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά" είναι υποχρεωμένη να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή από την Αμερικανική Δικαιοσύνη και η σχετική έρευνα να διεξαχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Για την υπόθεση αυτή έχει ενημερωθεί, όπως γράφαμε και χθες: http://www.http//antartisgr.blogspot.com/view/mosaic#!/2011/10/blog-post_6454.html , ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόσσο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούτσεκ. Ο τελευταίος, μάλιστα, σε σχετική του απάντηση θεωρεί το θέμα των καταγγελιών κατά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι: "..παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.." όμως τονίζει, αρμόδιες να επιληφθούν είναι οι οικονομικές αρχές της χώρας. Αυτή η απάντηση, που είναι αναμενόμενη για έναν πολιτικό σε αυτά τα επίπεδα εξουσίας, ξεμπροστιάζει αρκετά, κατά τη γνώμη μας, τη στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει, ειδικά όταν οι καταγγελίες στρέφονται κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, να διατάζει άμεσα και επειγόντως τη σχετική έρευνα, με τη συνδρομή της Αμερικανικής πλευράς και να μην αναμένει να "ανοίξει" το θέμα κατόπιν ενεργειών βουλευτών και πολιτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου