Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Περίπτωση "Αηδόνη": Καλύτερα να τρως, παρά να μιλάς ! ! !

Φήμες, τελευταία, θέλουν τον υφυπουργό υγείας Χρ. Αηδόνη να μεταφέρει στο φιλικό και πολιτικό του περιβάλλον πως δεν θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Δράμα. Ο υφυπουργός, μάλιστα, "συμπάσχει" με τον απλό Δραμινό πολίτη για όλα όσα περνά η χώρα και ο τόπος μας κι έτσι, με τη "φημολογούμενη" αυτή του απόσυρση θέλει να καταδείξει ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες και τις δυσκολίες του κόσμου. Στη θέση του, για την υποψηφιότητα του βουλευτή, μάλλον προαλείφεται συγγενικό του - εξ' αγχιστείας - έτερο πολιτικό πρόσωπο του νομού. Εξίσου αποτυχημένο και όμοιό του.. κατά την λαϊκή ρήση: "..αν δεν ταιριάζαμε, δε θα συμπεθεριάζαμε.." !

Φυσικά, αν οι φήμες αυτές είναι αληθινές τότε, ο νομός Δράμας και οι Δραμινοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν αλλά, απεναντίας μόνον κερδισμένοι μπορούνε να βγουν. Όχι πως έχουμε κάτι "προσωπικό" με τον υφυπουργό από τη Δράμα τουναντίον, τον συμπαθούμε απεριόριστα όταν εκπροσωπεί την Κυβέρνηση σε παρελάσεις, όταν μοιράζει ποδήλατα, όταν παίζει μπάσκετ, κοκ. . Δε μπορούμε, όμως, να έχουμε την ίδια θετική γνώμη για το έργο του στην πόλη και το υπουργείο. Βέβαια, μια τέτοια κίνηση του κ. υφυπουργού μπορεί να κρύβει από πίσω άλλες εξελίξεις για την "λαμπρή" πολιτική του καριέρα με την ευγενική χορηγία κουμπάρων, συγγενών και φίλων -"δεν είναι κακό, δεν είναι κακό..!"-... μπορεί να βρεθεί στην επόμενη Ευρωβουλή ή ακόμα καλύτερα να δοκιμάσει την πολιτική του τύχη στην Β' Αθηνών μιας και με τη Δράμα ουσιαστικά δεν τον συνέδεε ποτέ και δεν τον συνδέει τίποτα.

Από την άλλη, ο σωστός πολιτικός ανήρ θα μπορούσε κάλλιστα, εφόσον δυσανασχετεί με την κυβερνητική πολιτική και "συμπάσχει" με τους Έλληνες, να παραιτηθεί, να ανεξαρτητοποιηθεί, να αποχωρήσει πάραυτα όπως η Κατσέλη, αλλά σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιείται να προαναγγέλλει μια μελλοντική του "ηρωϊκή έξοδο" που θα τον λυτρώσει από τα πολιτικά αμαρτήματά του. Κι αν αυτό είναι τόσο δύσκολο τότε, καλύτερα να μη μιλά. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν στο εγγύς μέλλον κάποιοι μείνουν ανεπάγγελτοι πολιτικά, το σίγουρο είναι πως δε θα πεινάσουν ποτέ.. έχουν εξασφαλίσει (πέρα από τις παχυλές τους συντάξεις) και δωρεάν αυγά, τομάτες, αγγούρια κι άλλα ζαρζαβατικά χορηγία του απλού Έλληνα αγανακτισμένου πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου