Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Δημοκρατική Αριστερά. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ήδη υπονομευτεί από τις δυνάμεις που τη στηρίζουν» επισημαίνουν στελέχη του κόμματος και δεν αποκλείουν οι τριγμοί που ήδη σημειώνονται να οδηγήσουν στη πτώση της κυβέρνησης πριν από την 19η Φεβρουαρίου.
Η δημοσκοπική άνοδος που καταγράφει η ΔΗΜΑΡ μπορεί να καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά οι πλέον σκεπτικιστές επισημαίνουν δύο στοιχεία. Πρώτον, η ροή ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 11%. Αν όμως το ΠΑΣΟΚ προλάβει να ανασυγκροτηθεί, τότε είναι πολύ πιθανό αυτό το ρεύμα να ανακοπεί, γεγονός που θα χαμηλώσει τα ποσοστά..............
Δεύτερον, με δεδομένο ότι η «εκλογική βάση» δεν υπερβαίνει το 3%-3,5%, που εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή, υπάρχει ο φόβος αν οι εκλογές διενεργηθούν σε κλίμα πόλωσης να πιεστεί το κόμμα, μετρώντας «ψήφο-ψήφο» την είσοδό του στη Βουλή. Πάντως το ενδεχόμενο που φαντάζει πιο πιθανό, στη ΔΗΜΑΡ, είναι ένα ποσοστό γύρω στο 5%, που όπως λένε θα είναι εξαιρετικό.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η Εκτελεστική Επιτροπή να προχωρήσει στη συγκρότηση της εκλογικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από 13 μέλη με επικεφαλής τον Φ. Κουβέλη, τον γραμματέα Σπ. Λυκούδη και τον γραμματέα της Α' Αθήνας Θρ. Φωτεινό. Παράλληλα οργανώνονται και οι επιτροπές νομικής, οικονομικής και επικοινωνιακής υποστήριξης;
Εν τω μεταξύ η πιθανή συμμετοχή του διευθυντή ειδήσεων του Star, εξακολουθεί να προκαλεί έντονη δυσφορία σε μέλη του κόμματος. Μάλιστα έχουν πυκνώσει οι πληροφορίες ότι ο Στ. Μαλέλης θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ. Οι πληροφορίες διαψεύσθηκαν, αλλά η διάψευση δεν έπεισε αρκετά στελέχη τα οποία επισημαίνουν ότι «η συμμετοχή του Στ. Μαλέλη σε ψηφοδέλτιο θα δημιουργήσει ζήτημα στην πορεία προς τις εκλογές».
Εξάλλου η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να ενεργοποιηθούν οι φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι προς τη ΔΗΜΑΡ, κυρίως με συμβουλευτικό ρόλο αλλά και να προβάλλουν τις θέσεις του κόμματος προκάλεσε αρκετές «μουρμούρες», αφού αρκετοί σύνεδροι δυσανασχέτησαν με αυτή, θεωρώντας ότι το κόμμα φαίνεται αφενός να «ελέγχει» δημοσιογράφους και αφετέρου μπορεί να γίνει ευάλωτο σε δεσμεύσεις από το «εκδοτικό κατεστημένο».
Παράλληλα, ερώτημα προκαλεί η στάση της ηγεσίας απέναντι στον Ν. Μπίστη. Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος, αλλά θα συστρατευθεί στον προεκλογικό αγώνα.
Αρκετά στελέχη αναρωτιούνται «τι είδους συστράτευση θα είναι αυτή, αφού δεν είναι μέλος του κόμματος» και αρκετά από αυτά δεν κρύβουν τον σκεπτικισμό τους ο Ν. Μπίστης να επιδιώξει ρόλο συμβούλου δίπλα στον πρόεδρο.
Ο κύριος σκόπελος όμως που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΗΜΑΡ είναι ο οικονομικός. Με δεδομένο ότι το κόμμα στερείται «περιουσιακών στοιχείων», άρα αποκλείεται ο τραπεζικός δανεισμός, το μόνο που απομένει είναι η οικονομική εξόρμηση και να βάλουν το χέρι στην «τσέπη» στελέχη, μέλη και φίλοι. «Χωρίς χρήματα εκλογές δεν βγαίνουν» επισημαίνει σε κάθε συνομιλητή του ο γραμματέας Σπ. Λυκούδης και για αυτό στις συχνές ανά την Ελλάδα περιοδείες του αναζητεί πιθανούς «χρηματοδότες».
Enet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου