Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Νέα Δημοκρατία, κόμμα Εθνικής Ευθύνης


του Χρήστου Τελλίδη*

Ποιος δεν αναγνωρίζει σήμερα πλέον στην Ελλάδα τις μεγάλες, υψίστης εθνικής σημασίας, αποφάσεις που έλαβε ιστορικά η Νέα Δημοκρατία για την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, αργότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και μια πλειάδα ακόμη επιλογών που δικαιώνονται στις μέρες μας. Πάντοτε κόντρα στο ρεύμα του ποταμού και της κοινής γνώμης των ημερών, με αίσθημα ευθύνης, η Νέα Δημοκρατία λάμβανε στις κρίσιμες για την πατρίδα στιγμές τις αποφάσεις εκείνες που ωφελούσαν τη χώρα και διασφάλιζαν την Εθνική υπόσταση, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια του Έθνους και των Ελλήνων.

Η Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας που............. 


χαράχθηκε από τον ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή και επετεύχθη με μεγάλες μάχες στο εξωτερικό και θυσίες στο εσωτερικό, όσο κι αν αμφισβητήθηκε, όσο κι αν αμφισβητείται και στις μέρες μας, ακόμα από άστοχα πρωθυπουργικά δημοψηφίσματα, ποτέ δεν αποτέλεσε ένα πραγματικό ή ουσιαστικό ερώτημα για τη χώρα και τους Έλληνες. Ακόμα και ο σκληρός πυρήνας περί των ηγεσιών κομμάτων που ευαγγελίζονται τη σωτηρία της χώρας με οικονομικά μοντέλα αποτυχημένα, ακόμα και τούτοι δε διανοούνται την Ελλάδα έξω από την Ενωμένη Ευρώπη. Η ιστορική εκείνη απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας δικαιώθηκε πρόσφατα, με τον πιο σκληρό τρόπο για τους πολιτικούς της αντιπάλους.. Με την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού που διανοήθηκε να εκβιάσει τον Ελληνικό Λαό θέτοντας το δίλημμα: «Ευρώπη ή Εγώ»!

Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στον τόπο και την ιστορία του, ήταν το μοναδικό ελληνικό κυβερνητικό κόμμα που όποτε αυτό απαιτήθηκε, από τα πράγματα και τις εξελίξεις, δε δίστασε να θέσει βέτο, να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας στους διεθνής οργανισμούς και φόρα, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα της χώρας. Συγκρουόμενη με υψηλά εθνικά και παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα, την στιγμή που κάποιοι άλλοι υπονόμευαν την εθνική μας προσπάθεια, δε δίστασε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας στον Ελληνικό Λαό όταν άλλοι μας έλεγαν ότι «..λεφτά υπάρχουν!».

Και ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο ελληνικό κόμμα που έχει επανειλημμένως αποδείξει πως εργάζεται με γνώμονα τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων, κάποιοι απεργάζονται σχέδια και σενάρια υπονόμευσης μιας εθνικής προσπάθειας για τους μικροκομματικούς τους λόγους και σκοπούς ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα. Και ενώ η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της δίνης μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μιας ευρωπαϊκής πολιτικής αναζήτησης, στην Ελλάδα μοιράζουμε ευθύνες αποτυχίας εκεί που δεν πρέπει ενώ, θα έπρεπε να ψάχνουμε να βρούμε εκείνο το παραγωγικό μοντέλο που θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Και ενώ η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα, σηκώνει το βάρος της αποτυχίας μιας κυβερνητικής πολιτικής που δεν της ανήκει, δεν της αναλογεί εντούτοις, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι πάνω απ’ όλα είναι ένα κόμμα Εθνικής Ευθύνης.

Και σαν κόμμα Εθνικής Ευθύνης η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά δε θα μπορούσε παρά να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή, της Κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με στόχο τη διασφάλιση των όσων οι Έλληνες και η Ελλάδα πέτυχαν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Δε θα μπορούσε παρά να σηκώσει ένα μέρος του βάρους κυβερνητικών αστοχιών των τελευταίων δύο ετών προκειμένου να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να αποκαταστήσει τη διεθνή μας εικόνα στο εξωτερικό. Δε θα μπορούσε, λοιπόν, παρά να αποδεχθεί την εθνική αυτή ευθύνη έως ότου ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός κληθεί, όπως έχει συμφωνηθεί, να αποφασίσει για την πρόταση ανάπτυξης και προόδου που ο Αντώνης Σαμαράς από την αρχή του Μνημονίου έχει προτάξει ως το μόνο σωτήριο δρόμο για τη χώρα και τους Έλληνες.

Ο Χρήστος Τελλίδης είναι Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ, μηχανολόγος – μηχανικός, στέλεχος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου