Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Προσοχή στους ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές!!!

Με αφορμή αυτοκτονίες νεαρών ατόμων που επισκέπτονταν για πολλά χρόνια ψυχολόγους,άς έχουμε υπόψη μας τα εξής.
 
Την εποχή της κρίσης και των περικοπών , περικόψτε ολους αυτούς που δείχνουν οτι θεραπεύουν τις ψυχές σας και των παιδιών σας σε θεωρητικό πεδίο ( άλλο αν είναι παθολογικά αίτια και κληρονομικά και χρειάζονται ψυχίατρο)

Συνήθως οι ψυχολόγοι κλπ, είναι άτομα θεωρητικά, και....

προσπαθούν να εφαρμόζουν μερικές θεωρίες απτα βιβλία τους χωρίς αποτέλεσμα.Πουλάνε δηλαδή έναν αέρα, ένα λογισμικό που σας πείθουν οτι θεραπεύεστε.
Ασχολήθηκαν με τη ψυχολογία ως επάγγελμα γιατί είχαν οι ίδιοι πολλά προβλήματα τα οποία δεν έλυσαν. ΄Ελαβαν υπόψη τους ακόμα τον οικονομικό παράγοντα τον οποίο συνεκτιμάμε όλοι για τα επαγγέλματά μας, αλλά οι ηθικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι όταν εχουν να κάνουν με ψυχές ατόμων έχουν λύσει πρώτα τα δικά τους προβλήματα.Αντιγράφουν ο ένας τον άλλον, και πολλοί πουλάνε και λίγο Χριστιανική διδασκαλία ( όταν δουν οτι ο πελάτης αγοράζει σε καλή τιμή, αλλά κυρίως επειδή η Χριστιανική διδασκαλία είναι θεραπεία άσχετα αν μερικοί μη πνευματικοί άνθρωποι δεν την καταλαβαίνουν. Οταν όμως τη πουλάει ο ψυχολόγος την αγοράζουν. Βλ. αυτοκτονίες νεαρών)

Πολλοί απαυτούς τους ψυχο... είναι απο βαρειά οικογενειακά περιστατικά. Οι καλοί ψυχαναλυτές του εξωτερικού που γράφουν βιβλία τα οποία μεταφρασμένα υπάρχουν στο εμπόριο, πάντα γράφουν μπροστά το βιογραφικό τους με ειλικρίνεια.
Μέσα στα γραφόμενα τους είναι "μετά το βιασμό που υπέστην απτον πατέρα μου σπούδασα, ψυχολόγος φυσικά", ... ή "μετα απτα ναρκωτικά που στοίχισαν τη ζωή του αδελφού μου, σπουδασα ψυχολογος φυσικά", ...κλπ..
Πήγαν σε αυτά τα πεδία για να λύσουν προβλήματα δικά τους. Δεν είναι σίγουρο ότι τα έλυσαν. Προσπαθούν να τα λύσουν μέσω υμών, και σας χρησιμοποιούν τρόπον τινά ώστε όταν ακούν τα προβλήματά σας, να θεραπέυονται οι ίδιοι.
Θα μου πέιτε πού είναι το κακό μέχρι έδω? Σας απαντώ, οτι όταν σας παίρνουν 70 € την επίσκεψη συνήθως τη βδομάδα για να σας χρησιμοποιήσουν είναι ανήθικο.
Αν μπορείτε να μη πληρώνετε βέβαια είναι μια ανώδυνη δωρεάν ασπιρίνη
Συνεκτιμήστε εδώ, οτι καθηγητές της Παντείου των ψυχολόγων λένε οτι αν δεν φτάσουν στα 50 δεν μπορούν να μπουν στο πρόβλημά σας, λόγω μη ΄ωρίμανσης
Συνήθως αν ψάξετε τη ζωή τους θα δείτε οτι δεν είναι ολοκληρωμένα άτομα, ούτε έχουν μια ευτυχισμένη ζωή αλλά τη πλασάρουν σε εσάς αλλοιώς για να σας εντυπωσιάσουν.!!
Εσείς που επισκέπτεσθε ολους αυτούς αποκτάτε εξάρτηση, και είστε περήφανοι για τους θεραπευτές σας. Λέτε είναι ο τάδε, η τάδε, κλπ.Συμπληρώνετε οτι -μου έκανε καλό και δεν εξαρτήθηκα και μου είπε ο/η ίδιος/α να σταματήσω, κλπ...
Δε σας έκανε κανένα καλό. Εσείς κάνατε καλό στον εαυτό σας επειδή μιλούσατε σε κάποιον και τον θεωρούσατε αυθεντία.Επι πλέον επειδή πήγατε για 3 χρόνια και επάνω, ωριμάσατε μέσα απτις δυσκολίες για αυτο "θεραπευτήκατε"
Αυτό σας έκανε καλό. Συνήθως πάνε κυρίες απο 35 και πάνω που δεν στεριώνουν σε σχέσεις υποτίθεται να βρουν τι φταίει. Αντρες για τα επαγγελματικά τους.Γονείς επίσης πάνε τα παιδιά τους βγάζοντας τις ενοχές τους, ενώ ποτέ δεν εχουν ασχοληθεί με τα παιδιά τους ιδιαίτερα.
Την απάντηση για το ποιός φταίει την ξέρουμε ως σκεπτόμενα άτομα. Δε χρειάζεται να την πει κανένας υποτίθεται ειδικός. Κανένας δεν είναι πιο ειδικός για τις ψυχές σας και για τα παιδιά σας περισσότερο απο εσάς.
Περάστε μαζί τους χρόνο στη θάλασσα, στη φύση, δώστε τους αγάπη και πειθαρχία, δώστε τους τις αξίες της εργασίας και εργατικότητας, που ενίοτε ξεχνάμε ως γονείς,(με αποτέλεσμα τη τεμπελιά των παιδιών και την έλλειψη δεξιοτήτων και παραγωγής ιδεών)
Διαβάστε βιβλία με μικρό κόστος , και με αυτα κάνετε τις ψυχοθεραπείες σας. Θα βρείτε τον εαυτο σας 1000φορές μέσα σαυτά,και θα δείτε οτι το πρόβλημά σας είναι κάτι κοινό!!
Διαβάστε ΚΑΙ στα παιδιά λογοτεχνία. Μέσα στον Ντοστογιέφσκι και σε πολλους λογοτέχνες θα βρείτε τον εαυτό σας ψυχαναλυμένο. Αν μελετήσετε φιλοσοφία, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκτητο, θα βρείτε τους ψυχολόγους ως ανεπαρκείς αντιγραφείς, που σας εντυπωσίασαν επειδή δε τους αποφλοιώσατε επειδή βεβαίως, δεν είχατε τις συγκεκριμένες γνώσεις.
Αν χρειαστείτε να τα πείτε κάπου, βρείτε φίλους και μιλήστε.
Δωρεάν και χωρίς εξάρτηση επίσης ΄για αυτο, υπάρχουν λόγιοι και μορφωμένοι ιερείς με πολλά πτυχία που μπορείτε να πάτε να μιλήσετε, να ηρεμήσουν οι ψυχές σας φτάνει να βγάλετε το ρατσισμό σας άν έχετε πάνω σε αυτό.Συνήθως οι ιερείς δεν έχουν ούτε στους ναρκομανείς, ούτε στις ιερόδουλες, ούτε στους βουδιστές ινδουιστές, μουσουλμάνους ρατσισμό. Τους ακουν όλους και μάλιστα τους βοηθούν.
Δε ξέρω κάποιον να έχει αυτοκτονήσει και να έκανε τις ψυχοθεραπείες του σε ιερείς πνευματικούς και λογίους. Αν ερευνησετε όμως , εχουν αυτοκτονήσει αρκετοί που επισκέπτονται ψυχολόγους και εχουν δώσει περιουσίες σαυτους.
Το αποτέλεσμα δείχνει την τεράστια προσοχή που πρέπει να εχουμε όταν αναθέτουμε το ζύμωμα των ψυχών μας και των παιδιών μας , και πληρώνουμε με περηφάνεια υποτίθεται ειδικούς για αυτό. !!
Μη ξεχνάτε οτι η φύση αυτοθεραπεύει.. Πρέπει να πάρουμε τα μαθήματά μας για την Ανύψωσή μας. Αν δώσουμε μια λευκή κόλα σε ενα μάθημα σα φυσιολογικοί άνθρωποι, δε περιμένουμε άριστα. Ετσι είναι και η ζωή μας. Οτι σπέρνουμε θερίζουμε. !Οταν σπέρνουμε φασόλια δεν περιμένουμε πορτοκάλια !Το πώς και το πότε είναι άλλο θέμα
Δε περιμένουμε κανέναν και καμία ψυχολόγο να μας το πεί αυτο, γιατί υποτιμάει την κρίση μας ,τη νοημοσύνη μας, και την αντίληψή μας για τη ζωή.

Ελένη Παπουτσή
Εκπαιδευτικός-πολιτισμολόγος
M.ED
Ελευ. επαγγελματίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου