Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;

Με "επείγον" έγγραφό του προς όλες τις Εισαγγελίες της Χώρας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες διατάσσει τους Εισαγγελείς, μεταξύ των άλλων, να:

"..κατάσχουν πινακίδες αυτοκινήτων και να οδηγούν τους παραβάτες σε δίκες εξπρές" !

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου των ΤΑΧΙ - με τους οποίους έχουμε πολλές διαφωνίες - και βάσει αιτημάτων πολλών επαγγελματικών κλάδων που θίγονται, ο ανώτατος δικαστικός θέλει να "προστατέψει" ένα βασικό δημόσιο αγαθό της δημοκρατίας μας.. τις Συγκοινωνίες και τη μη παρακώλυση αυτών. Μέχρι εδώ όλα καλά κι ωραία. Η ιστορία, όμως, μπερδεύεται από τις εντολές που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στους υφισταμένους του. .........................................

Η αφαίρεση πινακίδων αυτοκινήτων (προσοχή, όχι τα πρόστιμα) και η οποιασδήποτε μορφής κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας απαγορεύονται. Για τις μεν πινακίδες υπάρχουν αποφάσεις των Πρωτοδικείου και Εφετείου Αθηνών που κρίνουν ότι η αφαίρεση πινακίδων απαγορεύεται καθώς είναι περιουσία του κατόχου του οχήματος (ιδιώτη, επιχειρηματία - δηλ. ΙΧ και ΔΧ), βασιζόμενα τόσο στην ΕΣΔΑ, όσο και στις κοινοτικές οδηγίες. Πρέπει, μάλιστα, να πούμε ότι η ΕΕ παρενέβη ευθέως στο ζήτημα αυτό πριν από χρόνια - επί κυβερνήσεως Καραμανλή - επειδή δεχόταν σωρεία καταγγελιών και διαμαρτυριών από ξένες και ελληνικές μεταφορικές εταιρείες που στην Ελλάδα η τροχαία τους αφαιρούσε τις πινακίδες με τεράστιες οικονομικές ζημιές.

Για το ίδιο θέμα, της αφαίρεσης των πινακίδων από οχήματα, το 2005 το Πάσχα ο Εισαγγελέας Πατρών είχε διατάξει την αφαίρεση πινακίδων όσων παραβίαζαν τα όρια ταχύτητας του ΚΟΚ. Το θέμα είχε φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο, με αποτέλεσμα μήνες μετά να υποχρεωθεί σε αφορισμό του Εισαγγελέα αυτού, εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε κ. Μαρκογιαννάκης ! Η αιτία; Οποιαδήποτε αφαίρεση των πινακίδων, ακόμα και αν προβλέπεται από τον ΚΟΚ, δε μπορεί να γίνει με απλή "εντολή - διαταγή" ενός Εισαγγελέα αλλά, μόνον μετά από δικαστική απόφαση και υπό την τήρηση της δικαστικής νομιμότητας. Ο λόγος απλός, τα περιουσιακά στοιχεία προστατεύονται από την ΕΣΔΑ, τις Συμβάσεις και τις κοινοτικές οδηγίες!

Έτσι, φαντάζεσθε την έκπληξή μας για τη διαταγή αυτή του ανώτατου Εισαγγελέα που σημαίνει ότι:

-είτε ο άνθρωπος δε γνωρίζει τα γεγονότα που αναφέρουμε και τις συμφωνίες που έχει κάνει η χώρα διεθνώς, αλλά και με την ΕΕ.

-είτε έχει "συμφωνηθεί", σε πολιτικό επίπεδο με την ΕΕ, η καταστρατήγηση της νομιμότητας στην Ελλάδα για να εκπληρωθούν οι σκοποί που υπηρετεί η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση (-το πιο πιθανό κατά την εκτίμησή μας).

"Εδώ θα μου πείτε, αγνοούν το Ελληνικό Σύνταγμα για τη Νομιμότητα θα ενδιαφερθούν" !

Για τις "δίκες εξπρές" θα συμφωνούσαμε με τον κ. Εισαγγελέα αν αυτές απευθυνόταν στους πολιτικούς κλέφτες και όχι στον χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου