Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Επικροτούν τους προπηλακισμούς οι Έλληνες

Ένας στους δύο Έλληνες τάσσεται υπέρ των αποδοκιμασιών σε βάρος βουλευτών, απορρίπτοντας μάλιστα τους ισχυρισμούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα επεισόδια.

Οι πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Κάππα Research για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής", τάσσονται υπέρ της....

κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς και υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο.

Στην πρόθεση ψήφου, μετά από αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα δύο μονάδων από το ΠΑΣΟΚ (27,5% έναντι 25,5%), ενώ συνολικά εννέα κόμματα φαίνεται να περνούν το όριο του 3% και να μπαίνουν στη Βουλή. Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν αυτοδυναμία.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5%, η ΝΔ 27,5%, το ΚΚΕ 11,6%, ο ΛΑΟΣ 8,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 4,3% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8%.

Πιο αναλυτικά, το 49,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και το 40,5% ότι τα αποδοκιμάζει.

Επίσης, το 58,7% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, ενώ το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.

Στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, υπέρ της κατάργησης τάσσεται το 81,3% των ερωτηθέντων. Το 48,7% κρίνει πως κινούνται στην σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, το 54,2% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των απολύσεων για τους υπαλλήλους που πλεονάζουν, ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί.

Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της έως το Σεπτέμβριο, ενώ το 68,3% χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Τέλος, το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του Μεσοπρόθεσμου, ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου