Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Συναντήσεις Πρυτάνεων με το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών

Συνάντηση του προέδρου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Γιάννη Δημαρά και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, κ. Βασίλη Οικονόμου με την αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο γραφείο του κόμματος.
Ο κ. Παπαθεοδώρου (Πρύτανης Παν/μίου Πελοποννήσου) και ο κ. Φεγγερός (Πρύτανης Γεωπονικού Παν/μίου) ανέλυσαν τις θέσεις τους, επί των κρίσιμων θεμάτων, που ανακύπτουν από τη μεταρρυθμιστική πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, διατυπώνοντας τις διαφωνίες τους αλλά και τα σημεία στα οποία συγκλίνουν οι απόψεις τους, με εκείνες της κ. Διαμαντοπούλου (όπως, Έλεγχος, Εποπτεία, Αξιολόγηση κ.α.). Ταυτόχρονα όμως, επιχειρηματολόγησαν για τη δυσφορία τους αναφορικά με την προσπάθεια του Υπουργείου, να επικυρωθεί εν τάχει το νομοσχέδιο, δίχως την εκτενή συζήτηση με την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την επιθυμία συνάντησής του με την ηγεσία του Υπουργείου, για μία εφ όλης της ύλης ενημέρωση, ενώ δεσμεύτηκε για τη συνεργασία με τους Πρυτάνεις προκειμένου να εξαχθεί ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο-πρόταση.
Ο κ. Δημαράς ξεκαθάρισε στους καθηγητές ότι, σκοπεύει να στηρίξει το σχέδιο εκείνο που διαφυλάσσει τον ελληνικό χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ κράτησε τις επιφυλάξεις του, για τις διαθέσεις που ενδέχεται να κρύβει η νομοθετική πρωτοβουλία της κ. Διαμαντοπούλου, με την υιοθέτηση ξενόφερτων πρακτικών.
Ο κ. Οικονόμου σε δήλωση που έκανε στη ΝΕΤ, μετά τη συνάντηση με τους καθηγητές, ανέφερε: «Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα από τη συνάντηση μας, με την αντιπροσωπεία των Πρυτάνεων και μετέχουμε στο διάλογο που έχει ξεκινήσει μεταξύ των εμπλεκομένων, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου Πανεπιστημίου που θα προσφέρει δουλειά στους πτυχιούχους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου