Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η ΔΡΑΜΑ «ΚΑΒΑΛΗΣΕ» ΣΤΟ ΑΡΜΑ !

60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΠΟΛΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ !
Τη Δράμα επισκέφθηκαν εχθές, 19 Ιουλίου, ο Πρόεδρος και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών. Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, καθώς και πολιτών οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου.

Ο Πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως το Άρμα Πολιτών είναι ανοιχτό σε συνεργασίες και συζητήσεις με άλλους πολιτικούς χώρους όμως, κυρίαρχη επιδίωξη του κόμματος είναι η συζήτηση με την κοινωνία και τους πολίτες. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δημοσκοπήσεις που τη μια μέρα εμφανίζουν το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με ποσοστό 4,8% και την επομένη με 1% ο Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι:
«..είναι πράγματι απορίας άξιον ότι συμβαίνει αυτό..» και το απέδωσε στο γεγονός ότι κάποιοι επιχειρηματικοί κύκλοι, που στηρίζουν ανοιχτά την Κυβέρνηση και ελέγχουν συγκεκριμένο όμιλο των ΜΜΕ, κτυπούν το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών ευθέως και απροκάλυπτα.

Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου από το Σαββατοκύριακο περιόδευσαν στην Μακεδονία, (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Χαλκιδική κτλ), όπου η αποδοχή τους από τις τοπικές κοινωνίες ήταν, πέραν του αναμενόμενου, ικανοποιητική. Από τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, ο κ. Δημαράς ζήτησε, για ακόμη μία φορά, να δώσει η Ελληνική Κυβέρνηση τα στοιχεία για το Χρέος στον Ελληνικό Λαό για να γνωρίζουμε «τι», «με ποιους όρους» και «σε ποιους» χρωστάμε.

Η Δράμα, η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε όλη την Ελλάδα και το χαμηλότερο μέσο όρο του κατά κεφαλήν εισοδήματος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (βλ. αιτιολογική έκθεση υπουργείου οικονομικών για την εξαίρεση δραμινών επιχειρήσεων από ρυθμίσεις για την κάλυψη των δανειακών τους υποχρεώσεων), βρίσκεται πραγματικά σε εποχή «Μνημονίου» από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Υπό αυτή την πραγματική κατάσταση-παραδοχή η Δράμα «καβαλά» πάνω στο Άρμα Πολιτών για να δυναμώσει τις συνθήκες Απελευθέρωσης της Χώρας, όπως ακριβώς είχε συμβεί πριν από 60 περίπου χρόνια, όταν από την περιοχή ξεκίνησε η πρώτη ένοπλη εξέγερση/Αντίσταση – σε όλη την Ευρώπη – κατά του Κατακτητή.

1 σχόλιο: