Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Παπανδρέου: Εξοργίστηκε με δημοσίευμα κι «έσταξε δηλητήριο»


Ο Γ. Παπανδρέου γεμάτος οργή απαντάει σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” που τον ήθελε να συναντιέται στο παρελθόν κρυφά με ΔΝΤ, Στρος Καν και Goldman Sachs.
Ο ίδιος κάνει λόγο γιοα δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας που δημοσίεύονται σκόπιμα προκειμένου να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις, σύμφωνα με το newsit.gr
Ισχυρίζεται πως οι συγκεκριμένες συναντήσεις έγιναν σε δημόσιο χ’ωρο κι έχουν επίσης δημοσιοποιηθεί αφού εκείνη την περίοδο του 2009 συζητούσε με πολλούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.
Αναλυτικά επισημαίνει:


“Πρώτον, τέτοιες συναντήσεις ήταν πολλές και συχνές. Υπενθυμίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε μαραθώνιο συναντήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, σε στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Δεύτερον, κανείς δεν μοιράζει χρήματα, όπως κάποιοι θέλουν να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους. Και πολύ περισσότερο, ούτε η Goldman Sachs ούτε κανείς άλλος προσέφερε δάνεια ύψους 50 δις ευρώ στην Ελλάδα!
Αυτά δεν ανήκουν απλώς στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι απολύτως ψευδή και διακινούνται σκοπίμως.
Τρίτον, τον μύθο αυτό, περί πολλών χρημάτων που, δήθεν, μας έδιναν από τη Ρωσία, την Κίνα και τον Αραβικό κόσμο, και εμείς δεν τα παίρναμε(!), έχουν πλάσει και αναπαράγουν κατά διαστήματα, κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Μόνο που την ίδια ώρα σκοπίμως αποσιωπούν, για παράδειγμα, το γεγονός ότι, την ίδια περίοδο, η ηγεσία της Ρωσίας μας συμβούλευε όχι μόνο σε συναντήσεις άλλα και με δημόσιες δηλώσεις, να απευθυνθούμε στο ΔΝΤ.
Τέταρτον, ο μύθος αυτός μπορεί να φαίνεται καλός, αλλά «δεν βγάζει δράκο».
Πέμπτον, οι εμπνευστές και διακινητές του έχουν έναν διπλό στόχο. Από τη μια, να βγάζουν από το κάδρο των ευθυνών, όσους πραγματικά ευθύνονται για το πρόβλημα. Τον κ. Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη, να καλλιεργούν κλίμα πολιτικής ομηρίας για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί; Γνωρίζουν αυτοί από «γραμμάτια».
Έκτον, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η άποψη των εμπνευστών του μύθου για την Goldman Sachs. Πρέπει η χώρα να συνεργάζεται μαζί της ή όχι. Γιατί σήμερα κατηγορούνται πολλοί για συνεργασία μαζί τους στην διαχείριση του χρέους. Μάλιστα αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής στο Αμερικανικό Κογκρέσο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου