Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Eπιστολή διαμαρτυρίας για τη χρηματοδότηση των ελληνικών κομμάτων


Με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ ζητά να πληροφορηθεί σχετικά με τη χρηματοδότηση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.
Ο κ. Φερχόφστατ ζητά να πληροφορηθεί επί ποια βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα που, όπως υποστηρίζει, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση μεεπιβάρυνση των φορολογουμένων, τονίζοντας ότι θα ήταν δικαιότερο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.
Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων αναφέρεται επίσης στο τεράστιο πλεονέκτημα που θα δώσει αυτή η ενίσχυση στα βασικά κόμματα τα οποία είναι ήδη υπερχρεωμένα, σύμφωνα με το protothema.gr
Ο Γκ. Φερχόφστατ τονίζει επίσης ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα με εκατ. ευρώ τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου