Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

ΔΕΙΧΝΕΙ "ΚΙΝΕΖΟ" Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Για την Ιστορία από "antartisgr": Ο Γιώργος Παπανδρέου απομάκρυνε άμεσα, όταν παρέλαβε το δακτυλίδι από τον Σημίτη, ολόκληρο σχεδόν το μέχρι πρότινος πρωθυπουργικό περιβάλλον και πολλά "πρωτοκλασάτα" στελέχη και πρωτοπαλίκαρα του "Κινέζου", με αντάλλαγμα το "ακαταδίωκτο"... Πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εκδιώχθηκε και "ξέχασε" κυριολεκτικά τι σημαίνει "ΠΑΣΟΚ" επί Γιώργου Παπανδρέου διότι, ο νέος πρόεδρος του κόμματος φοβόταν και δικαίως πως με τόσα πολλά στελέχη διεφθαρμένα κινδύνευε να αποκαλυφθεί άμεσα όλο το σάπιο πολιτικό οικοδόμημα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).. Την ίδια στιγμή, στην Γαλλική Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο της Μιράζ κλήθηκαν τότε (στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας) να εξηγήσουν στον Γάλλο Εισαγγελέα οι Διευθυντές, ο Πρόεδρος  κι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εν' λόγω εταιρείας, που πήγανε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (ελληνικές μίζες) και γιατί η "δουλειά" - παρά τις μίζες που δόθηκαν - δεν έκλεισε! Θυμίζουμε πως τότε αντί για τα Μιράζ η ελληνική κυβέρνηση (ΚΥΣΕΑ) αποφάσισε να αγοράσει τα αμερικανικά F-16 ενώ, το Υπουργείο Άμυνας προωθούσε τα Μιράζ. Οι Γάλλοι τότε, όλοι μαζί, δήλωσαν στον Εισαγγελέα πως στην Ελλάδα είχανε λαδώσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολλά στελέχη του υπουργείου αλλά, οι "άλλοι" (οι Αμερικανοί) είχανε λαδώσει πιο ψηλά.. ποιος είναι πιο ψηλά από τον "Υπουργό Εθνικής Άμυνας"; Οι καταθέσεις αυτές για το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν έφτασαν και δεν ερευνήθηκαν ποτέ από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε και "παίχτηκαν" στα ΜΜΕ.. Και τότε, Υπουργός Άμυνας δεν ήταν ο "Άκης".. .


Τον αρχιερέα της Αναγνωστοπούλου, Κώστα Σημίτη, και τα τότε Πασοκόσκυλα του ΚΥΣΕΑ υποδεικνύει ο Τσοχατζόπουλος, με δήλωση των δικηγόρων του, για να σώσει το κεφάλι του(λέμε τώρα). Ο προύρχοντας της Αρεοπαγίτου, προσπαθεί να καταστήσει ενόχους. Για να βγάλει έξω την ουρά του. Διαβάστε την δήλωση του δικηγόρου του για να καταλάβετε.
"Ο Καθηγητής κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας τις νομικές θέσεις και των λοιπών πληρεξουσίων δικηγόρων (κ.κ. Ιωάννη Νικολάου, Ιωάννη Παγορόπουλου και Γρηγορίου Τσόλια)προέβη στην εξής δήλωση:
Σε σχέση με τη σύλληψη του τέως υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου τη Μεγάλη Τέταρτη 11.4.2012 και την ορισθείσα απολογία του για τη Δευτέρα του Πάσχα 16.4.2012 επισημαίνουμε τα εξής:
1. Το ένταλμα σύλληψης και προσαγωγής εκτελέστηκε με θεαματικό (θεατρικό) τρόπο την Μ. Τετάρτη 11.4.2012. Διευκρινίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κλήση προς απολογία του κ. Τσοχατζόπουλου, πράγμα που ποινικοδικονομικά στασιάζεται εντόνως μέσα στη θεωρία και στην πράξη. Συνιστά ανακριτική πράξη ελεγχόμενη με βάση το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α.
2. Η πενθήμερη προθεσμία που δόθηκε από τον κ. Ανακριτή το απόγευμα της Μ. Τετάρτης δεν επαρκεί για την μελέτη δικογραφίας περίπου 10.000 σελίδων. Ερωτάται: Γιατί οι ανακριτικές αρχές δεν έλαβαν υπόψη τους αυτή την ανθρώπινη αδυναμία που ουσιαστικά αποδυναμώνει την εμμελή άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων.
3. Το κατηγορητήριο καθώς και η συστοιχούμενη εισαγγελική έκθεση αναφέρονται και στην υπόθεση TOR που είχε απασχολήσει την εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2004 και είχε οριστικά κλείσει, αφού δεν είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικά στοιχεία. Ερωτάται: Γιατί αναμοχλεύεται παλαιά υπόθεση που έχει ερευνηθεί και οριστικά κλείσει από τη Βουλή;
4. Ο κ. Τσοχατζόπουλος καλείται να απολογηθεί για παραγεγραμμένα αδικήματα. Η απλή ανάγνωση που σχετικών νομοθετικών κειμένων και η αναφορά του χρόνου τέλεσης του αδικήματος οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα περί παραγραφής.
5. Η εισαγγελική έκθεση καταλήγει στην πρόταση-υπόδειξη προς τον κ. Ανακριτή περί προσωρινής κρατήσεως του κ. Τσοχατζόπουλου λόγω της καταστάσεως στα σύνορα της χώρας και των προθέσεων του κ. Τσοχατζόπουλου για διαφυγή προς το εξωτερικό. Διευκρινίζεται ότι σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα σε ολόκληρο το διάστημα των 20 μηνών που διαρκεί η εν λόγω δικαστική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή ασυνέπεια ή απροθυμία εκ μέρους του κ. Τσοχατζόπουλου για συνεργασία με τις Αστυνομικές ή Ανακριτικές αρχές. Τουναντίον ο κ. Τσοχατζόπουλος παρουσιάστηκε πάντοτε με απόλυτη συνέπια και ακρίβεια στις ορισθείσες συναντήσεις. Επιπλέον από εβδομάδων στον κ. Τσοχατζόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση του διαβατηρίου. Επισημαίνεται ότι η διάταξη του άρθρου 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει αυστηρώς τις προϋποθέσεις. Η (συσταλτική) εφαρμογή αυτής της διατάξεως αποτελεί το επαχθέστερο δικονομικό μέτρο και επιβάλλεται ως έσχατο μέσο και μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο για τη διασφάλιση του κατηγορουμένου προσώπου, για την αποτροπή τέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων. Σε καμία περίπτωση η προσωρινή κράτηση (παλαιοτέρα προφυλάκιση) δεν αποτελεί «προ-ποινή» ή «προκαταβολή ποινής»
6. Το αδίκημα της δωροδοκίας που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο φέρεται να τελέστηκε σε χρόνο (πριν από το 2005), όταν ο σχετικός νόμος περί "ξεπλύματος" δεν το περιελάμβανε στα βασικά εγκλήματα
7. Η απόφαση για την αγορά των 4 υποβρυχίων ελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 από το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. εξουσιοδότησε στη συνέχεια τον τότε υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο να υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση . Ζητήθηκε τόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής όσο και στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξετάσεως από την Εισαγγελία Αθηνών η κλήση των μελών της τότε συνθέσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Α. προς παροχή εξηγήσεων. Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις δεν έγινε δεκτό. Στο αίτημα αυτό θα επανέλθουμε στο πλαίσιο της τακτικής ανακρίσεως.
Αυτά επισημαίνονται προς τήρηση της νομιμότητας και διασφάλιση του κράτους δικαίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου