Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Το αντίο ενος αρχικοπρίτη


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, πριν 2 ημέρες, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την πολιτική και δήλωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες εκλογές. Μάλιστα επικαλέστηκε την ηλικία του και υποστήριξε την απόφασή του, λέγοντας ότι κάποια στιγμή ο πολιτικός πρέπει να αποχωρεί.
Ο Πάγκαλος, ως αντιπρόεδρος της μνημονιακής χούντας έμεινε στις μαύρες σελίδες της ιστορίας με επιστέγασμα το δόγμα “μαζί τα φάγαμε”, το οποίο μάλιστα θέλει να εκδώσει σε βιβλίο! Η πικρή αλήθεια γι’ αυτόν, είναι ότι θα έμενε εκτός Βουλής στις εκλογές, γιατί δεν θα τον ψήφιζαν παρά ελάχιστοι αυλικοί και παρατρεχάμενοι.
Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, όχι από κάποια συνειδητοποίηση πως πρέπει να δώσει τόπο στα νιάτα, αλλά γιατί ξέρει ότι ο λαός θα τον έστελνε εκτός κοινοβουλίου.
Ο εγγονός του δικτάτορα, προτιμά να συντηρεί το παραμύθι (που μόνο ο ίδιος πιστεύει) πως ήταν μέλος μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.
Η έξοδός του από την πολιτική γίνεται από φόβο και ανάγκη. Φόβο για την απόρριψη και ανάγκη γιατί κάποια στιγμή σ’ αυτή την χώρα θα αποκατασταθεί η δημοκρατία και όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια θα λογοδοτήσουν.
Και όσοι ορέγονται εξουσία, ας το έχουν στην άκρη του μυαλού τους, πως δεν θα την γλιτώσουν στο τέλος. Όσους Πάγκαλους κι αν βάλουν μπροστά.
ΥΓ. Ο Πάγκαλος, έμεινε 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο, κερδίζοντας μια θέση στο πάνθεον των αρχικοπριτών, που έζησαν δημοσία δαπάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου