Κυριακή 8 Απριλίου 2012

«Ο Φώτης το ξέρει ;»


του Παναγιώτη Γεωργιάδη

Ανεξάρτητα από τα δημοσκοπικά αποτελέσματα των εταιρειών που τις διεξάγουν, για το πολιτικό κλίμα ή την χειραγώγηση της κοινής γνώμης που προσπαθούν να πετύχουν, ο χρόνος των εκλογών κοντεύει και οι «δυσκολίες» και «αστοχίες» των κομμάτων – μικρών και μεγάλων – άρχισαν να εμφανίζονται, πέρα από το παρασκήνιο, στο προσκήνιο. Στην Δράμα οι βουλευτικές έδρες είναι τρεις (3), χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει με βεβαιότητα το τελικό αποτέλεσμα και το πού θα καταλήξουν αυτές το βράδυ των εκλογών. Αυτή η κατάσταση, που δημιουργεί προσδοκίες και ελπίδες σε όλα τα μικρά κόμματα, κυρίως τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά», άρχισε να δημιουργεί σε αρκετά από αυτά το κόμματα «εσωτερικές αστοχίες» που πηγάζουν από «προσωπικές φιλοδοξίες» για την κάλυψη της πολυπόθητης βουλευτικής έδρας.

Σε τούτες τις γραμμές, λοιπόν, δεν θα μπορούσα παρά να ασχοληθώ με το «κόμμα φαινόμενο» του Φώτη Κουβέλη, το οποίο προσπαθεί,........... 


καιρό τώρα, να μας πείσει ότι εκπροσωπεί μιαν «νέα κυβερνώσα» Αριστερά. Και ασχολούμαι σήμερα, πάλι, με την Δημ.Αρ. για δύο λόγους. Πρώτα διότι, θέλω να δώσω μιαν ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει σήμερα στα μικρά κόμματα που νιώθουν πως αγγίζουν την εξουσία, συνεχίζοντας το άρθρο μου της προηγούμενης Δευτέρας με τίτλο « Η
“Σφαγή της Χίου” στην πολιτική». Δεύτερον επειδή, πρέπει νομίζω να κατανοήσουμε πολιτικά που οφείλεται το «φαινόμενο» Δημ.Αρ. .

Στην κατανόηση, λοιπόν, αυτού του φαινομένου δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε, όπως έγραψα και την προηγούμενη φορά, από τα «μικρά», τα «καθημερινά», τα «δικά μας» για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και σε εθνικό επίπεδο πολιτικής. Πρώτα, πρώτα δεν θα μπορούσε με τίποτε η Δημ.Αρ. να καρπούται υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά αν μέσα της και δίπλα της δεν είχε αξιόλογα στελέχη και ικανούς ανθρώπους. Ωστόσο, παρατηρούμε τελευταία μια αποδόμηση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, τόσο εκ των έσω με τα μικροκομματικά κόλπα διαφόρων, όσο και από έξω με το σφυροκόπημα που δέχεται πια από το «ΠΑΣΟΚ» του Βενιζέλου. Ήδη, σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως και στην πόλη μας, οι υποψήφιοι και οι «κομματικοί» προσπαθούν να επιβάλουν τα δικά τους μέτρα και σταθμά στην Δημ.Αρ. έχοντας κατά νου την βουλευτική έδρα καθώς, κάποιοι ράβουν ήδη βουλευτικά κοστούμια δίχως την έγκριση του εκλεκτορικού σώματος.
Στην περιοχή μας, παρατηρούνται ήδη φαινόμενα, προσπαθειών εκδίωξης και απαξίωσης ανθρώπων που βρίσκονται στην Δημ.Αρ. και θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελούν απειλή στα σχέδια κάποιων άλλων. Με «Σταλινικού» τύπου αποφάσεις, κανονισμούς και διαδικασίες όσοι ράβουνε τα βουλευτικά τους κοστούμια νομίζουν ότι μπορούν να παρακάμψουν τις κεντρικές κομματικές διεργασίες και κανονισμούς, αλλά και την πραγματική βούληση του Δραμινού πολίτη. Είναι προφανές πως οι άνθρωποι αυτοί είτε βρίσκονται σε λάθος κόμμα, είτε προσπαθούν να αλλάξουν το λογότυπο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη από «Δημ.Αρ.» σε «Στ.Αρ.», (όχι το αστέρι ή άστρο αλλά, «Στ.Αρ.» ήτοι «Σταλινική Αριστερά»!).

Οι «ράβοντες βουλευτικά κοστούμια» αυτοί ήπιαν από το κρασί της δημοσκοπικής ανόδου και προσδοκίας και μεθύσανε πριν καν κατέβουν στο πολιτικό πεζοδρόμιο για να δώσουν την εκλογική μάχη. Τους ζάλισε το δημοσκοπικό ύψος και έχοντας ήδη την αριστοκρατική υπεροψία τους ως κακό σύμβουλο κοιτούν ήδη αφ’ υψηλού όλους τους υπόλοιπους συνυποψήφιούς τους ως «μικρά» πλην «επικίνδυνα» για τον σκοπό τους  «ανθρωπάκια». Το σίγουρο πια είναι πως ο Φώτης Κουβέλης έχει περιέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση και θέση, πριν καν φτάσει στις εκλογές, όχι μόνον από τα δικά του λάθη και αστοχίες αλλά και, από τα διαρκή κτυπήματα «εξουσίας» των ανθρώπων του στις επαρχίες που, πάση θυσία, βλέπουν εαυτόν στο επόμενο Κοινοβούλιο. Κι εδώ προκύπτει ο τίτλος του παρόντος άρθρου: «Ο Φώτης το ξέρει ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου