Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Τρόικα βάζει φυλακή όλο το Έθνος ! Νο 2


Στις 5 Φεβρουαρίου, πριν τις "διαπραγματεύσεις" των πολιτικών αρχηγών με την Τρόικα και τις δήθεν διασώσεις μισθών και συντάξεων, είχαμε επισημάνει από νωρίς τη διαφαινόμενη συμμόρφωση του υπουργού οικονομικών στις τρελές απαιτήσεις των Τροϊκανών. Μεταξύ αυτών των απαιτήσεων - εντολών είναι η ακατανόητη αξίωση να καταργηθεί η ψηφισθείσα, προ ολίγων ημερών, από τη Βουλή  ρύθμιση εξόφλησης ληξιπροθέσμων οφειλών. Ακατανόητη διότι, με αυτή την ρύθμιση και το κράτος θα συγκέντρωνε χρήματα, που τα έχει ανάγκη αλλά και, οι πολίτες θα μπορούσαν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Με την τροποποίηση, εκτός των άλλων, αποκλείεται και ο πολίτης της παραγωγικής διαδικασίας, που αδρανοποιήθηκε η επιχείρησή του λόγω βαρών, από την ευκαιρία να την επανεκκινήσει. Η νέα τροποποίηση προβλέπει σκληρή τοκογλυφία, άμεση καταβολή των χρημάτων, λες και αυτά αφθονούν, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και γενικώς εξοντωτικές πιέσεις.

Το σκηνικό θυμίζει Ρουμανία του ΔΝΤ όπου οι Τράπεζες και το Κράτος εισέβαλαν στα σπίτια των ξαφνιασμένων πολιτών που χρωστούσαν, συνοδεία ενόπλων ιδιωτικών φρουρών και με την απειλή των όπλων, ως "προστάτες",  τους πέταξαν κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια τους. Αν υπάρχει, λοιπόν, στοιχειώδης αξιοπρέπεια και υποτυπώδες κράτος σε αυτή τη χώρα τότε πρέπει άμεσα να υπαχθούν σε ρυθμίσεις όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως και αναλόγως των χρεών τους.

Ποιον και τι εξυπηρετεί άραγε αυτή η τροποποίηση της Τρόικα; Την υποδούλωση και "Ρουμανοποίηση" της χώρας μας; 


5
Η Τρόικα βάζει φυλακή όλο το Έθνος !

Κατ' απαίτηση της Τρόικα, η ελληνική κυβέρνηση και δη ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρός της κ. Βενιζέλος, σχεδόν πρόθυμα, αποδέχθηκε τον αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, κυρίως επαγγελματιών, από τη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Η Τρόικα κατεβάζει το όριο, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού οικονομικών, στις 10 χιλιάδες ευρώ πάνω από το οποίο δε γίνεται δεκτή η υπαγωγή στη ρύθμιση. Το μέτρο αυτό, που είναι αντισυνταγματικό, είναι καταδικασμένο από τη γέννεση του καθώς η μεγάλη πλειονότητα των οφειλετών έχει πλέον, με τα δυσβάσταχτα πρόστιμα της κρατικής αυτής βιομηχανίας (δηλαδή "βιομηχανία προστίμων"), ξεπεράσει κατά πολύ το όριο αυτό. Οι δε υπόλοιποι που εντάσσονται στα συγκεκριμένα χρηματικά όρια, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν έχουν τα χρήματα για τις δόσεις που απαιτούνται καθώς, με τους φόρους και τα χαράτσια έχουν κυριολεκτικά αποστραγγιστεί.

Προφανώς, η Τρόικα ακολουθεί για μια ακόμα φορά τη συνταγή της εξόντωσης των Ελλήνων και σε τούτο βρίσκει ένθερμο υποστηρικτή της τον υπουργό οικονομικών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου