Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Στα χνάρια του Παπανδρέου και ο Παπαδήμος!

Στα χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου βαδίζει ολοταχώς πια και επισήμως ο νέος υπέρ - πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος. Ο Παπανδρέου έφυγε κακήν - κακώς από την πρωθυπουργία της χώρας εξαιτίας ενός εκβιαστικού "Δημοψηφίσματος" από το οποίο, όμως, κάποιοι φίλοι του (βλ. Τζ. Σόρος) κερδίσανε περίπου 600 δις δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία για την DEXIA. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκε και ο Ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν να εκδώσει διεθνές ένταλμα συλλήψεως εναντίον του "φίλου" του πρώην  Ελληνοαμερικανού πρωθυπουργού ως "οικονομικού τρομοκράτη". Είναι, νομίζουμε, προφανές ότι ο κ. Σόρος και η παρέα του γνώριζε εκ των προτέρων τις "αποφάσεις" του κ. Παπανδρέου και πόνταρε στην Δανέζικη κορώνα, (περί τα τρία τρις ευρώ λένε οι πληροφορίες!), εκτός κι αν είναι "μάντης" ή ηλίθιος.

Το ίδιο περίπου έκανε και ο σημερινός πρωθυπουργός αλλά, με λίγο διαφορετικό τρόπο... ο πρώην υποδιοικητής της ΕΚΤ και πανούργος τραπεζίτης, η "σφήγκα" στο τραπεζικό του πόστο, από ημέρες τώρα πριν και δη εργάσιμες ημέρες, διαμηνύει πανταχόθεν ότι την Δευτέρα θα παραιτηθεί αν δεν περάσει ο εκβιασμός της Τρόικα. Γνωρίζει φυσικά πάρα πολύ καλά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και γνωρίζει επίσης (λόγω προηγούμενης επαγγελματικής του ενασχόλησης και εμπειρίας) ότι με τον τρόπο που το κάνει καταβαραθρώνει τα διεθνή χρηματιστήρια. Κάποιοι, λοιπόν, της γνωστής μας "παρέας" συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι και να "σκουπίζουν" σε εξευτελιστικές τιμές μετοχές μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα και πολυεθνικών παγκοσμίως.

Τελικά, η συγκεκριμένη παρέα ακόμα κι αν διαλύσει τα πάντα στη χώρα, την Ευρώπη και την παγκόσμια αγορά, θα φύγει με πολλά, πάρα πολλά δις στην τσέπη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου