Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

3ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Δράμα

Με την συμπαράσταση του Δήμου της Δράμας διοργανώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 το 3ο Παιδικό – Εφηβικό φεστιβάλ Ποντιακών χορών στο γήπεδο Κραχτίδη. Παρόντες ήταν εκατοντάδες εκπρόσωποι και μέλη Ποντιακών Συλλόγων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος θεατών από την Δράμα και την ευρύτερη περιοχή.

Σε ένα ενθουσιώδες και γιορταστικό κλίμα οι μικροί χορευτές διαφόρων συλλόγων επέδειξαν τις ικανότητές τους στους Ποντιακούς χορούς κάνοντας τους μεγαλύτερους να χειροκροτήσουν με θέρμη όλα τα χορευτικά σχήματα που παρουσιάστηκαν.
Από συλλόγους της Θράκης παρουσιάστηκαν χοροί του δυτικού Πόντου, από συλλόγους της Καβάλας χοροί από το Κάρς ενώ χορούς από την Τραπεζούντα παρουσίασαν σύλλογοι της Δράμας. Το φεστιβάλ φέτος πραγματοποιήθηκε προς τιμή του πρώτου προέδρου του ΣΠOΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης Αμβροσίου Τσουγκούνογλου.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης χειροκρότησε τον ενθουσιασμό των παιδιών και των δασκάλων τους τονίζοντας την σημαντική δουλειά, που επιτελείται στους Συλλόγους Ποντίων της Δράμας αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα. Εξέφρασε μάλιστα την συμπαράστασή του σε κάθε προσπάθεια διάσωσης και διατήρησης των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Ελληνικής μας παράδοσης, που αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου