Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

"ΚΕΜΑΛ ΝΤΕΡΒΙΣ", ο επόμενος Διευθυντής του ΔΝΤ;

Γνωρίστε τον Κεμάλ Ντερβίς... Τον άνθρωπο, που ως τεχνοκράτης του ΔΝΤ, κλητεύθηκε από τον Ερντογάν να σώσει την Τουρκία, σαν Υπουργός Οικονομικών, από τον πρώην εργοδότη του : το ΔΝΤ!

Είναι ο άνθρωπος, που μη έχοντας καμία απολύτως "δέσμευση" από πολιτικούς και επιχειρηματίες στην χώρα του (Τουρκία) και ως υπουργός Οικονομικών , έφερε τα "πάνω-κάτω" στην Τουρκία με διαρθρωτικές αλλαγές και πάταξη της Διαφθοράς στο Κράτος. Κατάφερε μέσα ελάχιστα χρόνια να σώσει την Τουρκική Οικονομία και να "πετάξει" έξω από την Τουρκία το ΔΝΤ !

Αυτή τη στιγμή , παρασκηνιακά διεξάγεται ένας τεράστιος πόλεμος για τη διαδοχή του, μέχρι πρότινος, ισχυρού άντρα του ΔΝΤ, του Ντομινίκ Στρος Κάν. Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται μεταξύ Ασίας και Ευρώπης κυρίως, με τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς να έχουνε εμπλακεί σε ένα τεράστιο παζάρι ανακατανομής θέσεων - κλειδιών στην Παγκόσμια Οικονομικό - Πολιτική Σκακιέρα.

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι τέλος του έτους παραδίδει ο ΓΓ του ΟΗΕ , εφόσον έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Επίσης, σύντομα και ο Τρισέ παραδίδει την ηγεσία της ΕΚΤ. Τώρα , που χήρεψε και η θέση του Διευθυντή του ΔΝΤ , τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται. Εν' αναμονή των εξελίξεων πρέπει να γνωρίζουμε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος τελικά θα "καλύψει" τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ.. που σημαίνει ότι αν τελικώς έχουμε Ασιάτη (Τούρκο;...) Διευθυντή του ΔΝΤ τότε, μάλλον θα έχουμε Ευρωπαίο ΓΓ στον ΟΗΕ μετά.

Και αντιστρόφως, επειδή η άτυπη διαδικασία εκλογής ΓΓ στον ΟΗΕ μας "δείχνει" ότι πρέπει να εκλεγεί φέτος Ευρωπαίος Γενικός Γραμματέας - είναι η σειρά της Ευρώπης - τότε, μάλλον ο επόμενος Διευθυντής του ΔΝΤ θα είναι Ασιάτης.

Κι αν είναι Ασιάτης , μήπως ο Κεμάλ Ντερβίς, ο "ήρωας της Τουρκίας", δεν είναι ο καταλληλότερος;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου