Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

"Φέρτε μου εσείς γιατρούς, για να λειτουργήσει η ΜΕΘ" !

Αυτή ήταν η δραματική έκκληση , θα λέγαμε , του Διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας προς τους δημοσιογράφους ή όποιον μπορεί να βοηθήσει στο θέμα !

Σε συνέντευξη "εφ' όλης της ύλης" που έδωσε σήμερα το πρωί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας το "ζουμί" της υπόθεσης ήταν κυρίως η κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου. Ο Διοικητής έκανε στην ουσία δραματική έκκληση για γιατρό ούτως ώστε να λειτουργεί σε 24ώρη βάση καθώς, σήμερα σε αυτήν εργάζεται μόνον ένας εντατικολόγος ο οποίος και φυσικά δε μπορεί να εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο!

Και παρά, τις "επικοινωνιακές" φιέστες , πριν από λίγες εβδομάδες, με τον υφυπουργό υγείας,  κ. Χρ. Αηδόνη, -που σημειωτέον εκλέγεται στη Δράμα-, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι το πρόβλημα προσωπικού έχει λυθεί με απόσπαση εντατικολόγου από την Καβάλα τελικά, ο δρόμος από την Καβάλα προς τη Δράμα αποδείχθηκε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ποδαρόδρομος !

Έτσι, ακόμα και σήμερα η ΜΕΘ στη Δράμα υπολειτουργεί ενώ, τα περισσότερα περιστατικά που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποστέλλονται σε άλλα γειτονικά νοσοκομεία. Πάντως, ο Διοικητής μας διαβεβαίωσε ότι από τις 20 Μαΐου η ΜΕΘ στην πόλη θα λειτουργεί κανονικά.

Ίδωμεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου