Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Από την εποχή του παππού Πάγκαλου στον εγγονό σε νέο ρόλο Μπαϊρακτάρη

Σε ρόλο προσωπάρχη κομπάρσου ο Παπουτσής...

Γράφει ο Νάσσος Ζαγγογιάννης
Μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο GAP, διαλύει σιγά-σιγά το ΠΑΣΟΚ.

Είναι παγκοίνως γνωστό... εκτός από τους παρωπιδάκηδες - βολεμένους σε κυβερνητικά πόστα.

ΔΕΝ έκανε μόνο αυτό, αλλά γελοιοποίησε και αριστερά στελέχη όπως ο Χρήστος Παπουτσής.

Αφού τον ξευτέλισε στις χωματερές και στις διαδηλώσεις, μετά τον υποβίβασε σε υποτακτικό του............

Πάγκαλου (άνευ χαρτοφυλακίου) όπως στη περίπτωση της Κερατέας που έκανε όλη τη "βρώμικη" δουλειά (δέρνοντας και τρομοκρατώντας αθώους πολίτες - υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο της γης τους) της πολιτικής Ραγκούση, μια άλλη φίλη (εκ γυμναστηρίου αυτή τη φορά) του προέδρου του τον παραγκώνισε σε επικοινωνιακό εντυπωσιασμό δημοκρατικού διαλόγου και αυτού του έμεινε το προσωνύμιο "Τοτόμης".


 Δεν ήξερες Χρήστο μας, δεν διάβαζες τι γράφαμε;..............................
Μεγαλοπρεπές καπέλωμα επιφύλασσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό της Αστυνομίας Χρήστο Παπουτσή. Μετά από απόφαση του Γ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό πως θα ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας με επιχειρήσεις γενικευμένων ελέγχων και συντονιστής των δράσεων ορίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος!!!

Η πρόσφατη διαχείριση της υπόθεσης της Κερατέας, όπου ο Θεόδωρος Πάγκαλος ανήκε στους θιασώτες της σκληρής γραμμής και της ανυποχώρητης στάσης, έπεισε τον πρωθυπουργό ότι οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν, ακραίες δράσεις και ακραίες αντιλήψεις!!!

Με λίγα  λόγια, ο Παπανδρέου διόρισε τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για να κάνει αστυνομοκρατούμενο το κέντρο της Αθήνας.


Για να δούμε θα έχει την ευθιξία να αντιδράσει ο Χ. Παπουτσής ή για να μην χάσει την υπουργική του καρέκλα θα «καταπιεί» την εξόφθαλμη υποβάθμισή του και θα συνεχίσει να… κάνει τον υπουργό…


Αστυνομοκρατία

Καθημερινές περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για το κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  • Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.
  • Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).
  • Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.
  • Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία.
  • Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
  • Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας.
  • Μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες.
Στην εισήγησή του κ. Παπανδρέου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται αλλά όπως τόνισε αυτό δεν είναι αρκεί, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται στη χώρα μια νέα θέσπιση της δημοκρατίας που θα εγγυηθεί θεσμούς οι οποίοι θα καλλιεργούν τη συμμετοχή των πολιτών.

«Η παρέμβασή μας δεν αφορά απλά το να εγγυηθούμε την ασφάλεια, αλλά και για να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως τόνισε το πρόβλημα είναι ευρύτερα κοινωνικό και απαιτεί πολιτική λύση. Τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία, πρόσθεσε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου