Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Λαυρεντιάδη


Στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και θυρίδων που έχουν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι 30 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Proton Bank προχωρά με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση ενώ σήμερα ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον εισαγγελέα τόσο ο επιχειρηματίας, όσο και τα έξι στελέχη της τράπεζας που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων.
Πρόκειται για μέλη του ΔΣ της Proton Bank, αλλά και μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας.
Το νέο ραντεβού τους με τον εισαγγελέα ορίστηκε για τις 22 Νοεμβρίου ενώ τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας αναμένεται να στείλει κλήσεις σε περισσότερα άτομα.

Η υπόθεση που ερευνά ο εισαγγελέας αφορά δάνεια υψηλού πιστωτικού ρίσκου που χορήγησε το έτος 2010 η Proton Bank, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνουν το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες η μεγάλη πλειοψηφία των ποσών των δανείων κατευθύνθηκε σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Λαυρεντιάδης είναι "προσωπικός" φίλος του πρώην υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" το οποίο είχε δημοσιεύσει πως ο κ. Παπακωνσταντίνου επί υπουργίας του στο υπουργείο Οικονομικών είχε υπογράψει ευνοϊκή απόφαση αποδέσμευσης της κινητής περιουσίας του επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου