Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

''Τώρα τροποποίηση Συνθηκών και εκχώρηση εθνικών αρμοδιοτήτων''


'Περισσότερη Ευρώπη'' ζητάει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της διακυβέρνησης της ευρωζώνης.

"Χρειαζόμαστε περιορισμένες τροποποιήσεις της συνθήκης ώστε να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, μια κοινή δημοσιονομική πολιτική και μια βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των διαφόρων οικονομιών", τόνισε υπογραμμίζοντας ότι "δεν επιθυμεί μια νέα συνθήκη".

"Γιατί έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά όχι του Συμφώνου Σταθερότητας;", διερωτάται ο Σόιμπλε.

Ο γερμανός υπουργός υπενθυμίζει στη συνέντευξή του ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης είχαν αναθέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να διατυπώσει προτάσεις για την τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας.



Μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ο Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι το κόμμα του, το οποίο αρχίζει από τη Δευτέρα το συνέδριό του, θα "ζητήσει περισσότερη Ευρώπη και θα προωθήσει την ιδέα εκλογής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με καθολική ψηφοφορία".
"Αυτό θα ήταν πραγματική επανάσταση", επισημαίνει.

Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία, ο Σόιμπλε τονίζει ότι "η Γερμανία σήμερα έχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά η οικονομία δεν είναι το παν" και διαβεβαίωσε ότι "οι Γερμανοί δεν αισθάνονται ότι υπερέχουν έναντι των Γάλλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου