Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λ. Παπαδήμος δέχεται την πρωθυπουργία με 3 όρους - Τους δέχεται ο Γ. Παπανδρέου


 Ν.Δ. : Δεν απαντάμε σε διαρροές σε τόσο κρίσιμες στιγμές
- Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τον Πετσάλνικο το όνομα του γνωστού τραπεζίτη επανήλθε
- Ο Λ. Παπαδήμος φέρεται να μην θέτει κανένα θέμα οικονομικού επιτελείου
- Το Μέγαρο Μαξίμου επισήμως επιμένει ότι η Νέα Δημοκρατία είχε απορρίψει τον κ. Παπαδήμο

Απίστευτα επικοινωνιακά παιχνίδια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το μέλλον των πολιτών και ενώ όλα έδειχναν πως ο κ. Πετσάλνικος οδεύει προς την πρωθυπουργία, η σφοδρότητα των αντιδράσεων έφερε νέες πολιτικές εξελίξεις και για άλλη μία ημέρα η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό και κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μετά το απίστευτο μπάχαλο που επικράτησε, το όνομα του Λουκά Παπαδήμου επανέρχεται πλέον στο προσκήνιο και όπως αναφέρει επίσημα πλέον το Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δέχεται τη θέση του πρωθυπουργού υπό τρεις βασικές προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως ο κ. Παπαδήμος ζητά:
1. Πρέπει να υπάρξει υπογραφή των δύο κομμάτων τουλάχιστον για τους όρους του προγράμματος
2. Μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα
3. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπίπτει σε χρονικούς περιορισμούς που σημαίνει ότι η 19η Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση χρειαστεί κάποιες μέρες παραπάνω

Επίσης, αναφέρεται πως ο κ. Παπαδήμος δεν έθεσε κανένα ζήτημα καθορισμού οικονομικού επιτελείου από τον ίδιο.

Η επίσημη αυτή πληροφόρηση από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως ο Γ. Παπανδρέου έχει ήδη δεχθεί τους όρους του κ. Παπαδήμου και έτσι πλέον το μπαλάκι περνάει στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, που επίσημα αναφέρει πως δεν σχολιάζει διαρροές του Μαξίμου και ζητά επίσημη ενημέρωση για να τοποθετηθεί.

Πάντως, το Μαξίμου επίσημα επιμένει πως ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά ως πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο το οποίο δεν απεδέχθη και εν συνεχεία πρότεινε τον κ. Βενιζέλο τον οποίο επίσης απέρριψε η Νέα Δημοκρατία.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έρχονται μετά το χάος που προκλήθηκε με την υποψηφιότητα του κ. Πετσάλνικου όπου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έβραζε, με πολλά στελέχη να απειλούν ανοιχτά με καταψήφιση της νέας κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 

Αυτό που προκύπτει μετά από τέσσερις ημέρες ακυβερνησίας είναι πως ο κ. Παπαδήμος δεν είχε ουδέποτε βολιδοσκοπηθεί για τις προβλέψεις του εάν και είχε έρθει εσπευσμένα στην Ελλάδα. Για τόσες ημέρες όμως όλοι οι δημοσιογράφοι και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο έδειχναν τον κ. Παπαδήμο χωρίς ουσιαστικά να έχει δεχτεί ούτε ένα τηλεφώνημα.

Αξίζει να θυμήσουμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπαδήμου είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Βενιζέλο να φέρεται ως εκείνος που έχει τις περισσότερες αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μιας και ο κ. Παπαδήμος θα ζητούσε δικό του οικονομικό επιτελείο. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και έκανε λόγο για δημοσιογραφική φούσκα. 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου