Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μπαρόζο: Αν δεν ενωθούμε θα διαλυθούμε

Πεπεισμένος ότι η Ευρώπη θα πρέπει να ενωθεί εμφανίζεται με σχόλιό του στον Observer ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος διάλυσης και παρακμής.



Όπως σχολιάζει και το Reuters, το μήνυμα ενότητας του Μπαρόζο έχει κύριο αποδέκτη τηΒρετανία, όπου οι ευρωσκεπτικιστικές φωνές κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
«Καθώς γινόμαστε μάρτυρες θεμελιωδών αλλαγών στην οικονομική και γεωπολιτική τάξη, η Ευρώπη χρειάζεται να προχωρήσει ενωμένη αλλιώς κινδυνεύει να διαλυθεί» τονίζει ο Μπαρόζο.
Επίσης, αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι είναι αντιμέτωποι με την απόλυτη επιλογή: «ή θα ζήσουμε μαζί, θα μοιραστούμε μια κοινή μοίρα και θα «μετράμε» στον κόσμο, ή θα έρθουμε αντιμέτωποι με την προοπτική της διαίρεσης και της παρακμής».
Παράλληλα, ο Μπαρόζο υπογραμμίζει ότι η ευρωζώνη χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση πολιτικών και διακυβέρνησης. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ευρώ», αναφέρει, προσθέτοντας ότι θα πρέπει παράλληλα να υπάρξουν προσπάθειες για ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου