Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«Δεν υπάρχει περίπτωση στον Βόλο να υπάρξει σπίτι με κομμένο ρεύμα»


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ: Τί συνέβη στην αποψινή συγκέντρωση των μελών της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας – Στο στόχαστρο το χαράτσι, η στάση του Δήμου και του ίδιου του Δημάρχου Βόλου, ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης…
«Στηρίζουμε κινηματικά οποιονδήποτε αδυνατεί ή δεν θέλει να πληρώσει το τέλος ακινήτων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κόψει το ρεύμα κανενός πολίτη και αν τυχόν δεν το προλάβουμε, θα κάνουμε επανασύνδεση. Δεν υπάρχει περίπτωση στον Βόλο να υπάρξει σπίτι με κομμένο ρεύμα».
H Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας πραγματοποίησε σήμερα ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση στο Μεταξουργείο της Νέας Ιωνίας Βόλου, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το πως μπορούν να αποφύγουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
«Ποιος θα μας σώσει από τους «σωτήρες», τα χαράτσια και τη κοινωνική καταστροφή; Οργάνωση στους δρόμους, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς», ήταν το θέμα της συζήτησης. H ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η αίθουσα της συνάντησης είχε γεμίσει, καθώς πολλοί ήταν οι πολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν και να συσπειρωθούν ενάντια στην αντισυνταγματική, όπως την χαρακτήρισαν, επιβολή πληρωμής του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη πληρωμής.
Η Επιτροπή Αγώνα οργανώνει σύσταση επιτροπών σε όλες τις περιοχές του Νομού Μαγνησίας. Σε περίπτωση που κάποιο συνεργείο αποπειραθεί να κόψει την ηλεκτροδότηση από κάποια οικία, θα κληθούν τηλεφωνικά τα μέλη των επιτροπών για να παραστούν άμεσα και μαζικά ώστε να αποτρέψουν την διακοπή. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν προλάβουν να αποτρέψουν την διακοπή θα κληθούν ηλεκτρολόγοι που συμμετέχουν στο κίνημα για να κάνουν την επανασύνδεση.
Στο βίντεο που ακολουθεί οι ομιλητές περιγράφουν, μπροστά στην κάμερα του e-Volos.gr, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μην υπάρξει καμία διακοπή ρεύματος, παρά την μη πληρωμή του χαρατσιού:
Αναφορά έγινε στην στάση των ΜΜΕ, να απουσιάζουν από τις δράσεις του κινήματος, «γιατί ξέρουν ότι ο κίνδυνος πηγάζει από κάτω, με αυτά που γίνονται εδώ», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ένας ομιλητής.
Επίσης οι παρευρισκόμενοι κατέκριναν την απαξιωτική στάση της δημοτικής αρχής Βόλου, η οποία μέχρι στιγμής έχει αδιαφορήσει πλήρως για το θέμα. Τα μέλη της επιτροπής έχουν στείλει επιστολές στο site του δήμου ζητώντας την συμπαράστασή του, χωρίς όμως να λάβουν ουδεμία απάντηση.
«Δημάρχους στυλ Σκοτινιώτη, δεν έχουμε σκοπό να τους παρακαλέσουμε», δήλωσαν, ενώ αποφάσισαν να παρευρεθούν μαζικά σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να πιέσουν τον δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει την στάση της.
«Αν θέλουν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις παρελάσεις και τις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη στάση υπερ των δημοτών που δεν έχουν να πληρώσουν το τέλος και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα».
Τέλος έγινε κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση των πολιτών την Τρίτη στις 12.00 στο Ειρηνοδικείο Βόλου, όπου θα εκδικαστεί η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων στην οποία ζητείται η απαγόρευση διακοπής ρεύματος λόγω μη πληρωμής ειδικού τέλους. Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη αγωγή ενάντια στην ΔΕΗ είναι η πρώτη που έχει κατατεθεί πανελλαδικά.
Οι συνελεύσεις της επιτροπής, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, παίρνοντας μέρος στην λήψη των αποφάσεων, λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη στο στέκι Κινημάτων στηνΙωλκού 33.
ΠΗΓΗe-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου