Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η Πρώτη Επιτυχία της Νέας Κυβέρνησης: Πως η Νέα Κυβέρνηση "χτυπά" το κοινωνικό φαινόμενο των "Αυτοκτονιών" των συζύγων π. υπουργών !!!

Αποκαλύψεις της στιγμής..."από το εσωτερικό".

Τώρα που έφυγε η Κυβέρνηση "Παπανδρέου" και ήλθε η Νέα Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μπορούμε, δίχως να κατηγορηθούμε για "εμπάθεια", να σας πούμε πως, με ποιους τρόπους και μέσα, κατέλαβαν υπουργικούς θώκους "κάποιοι", παντελώς άχρηστοι, "ανεπάγγελτοι" και "άεργοι", πολιτικοί στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Πως λειτούργησε η προηγούμενη διακυβέρνηση σε πολλά θέματα, από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, μέχρι τους "ανασχηματισμούς" και το μοίρασμα της εσωκομματικής εξουσίας του κυβερνώντος κόμματος.

Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές πέρυσι, τέτοιο καιρό, το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να δώσει απροκάλυπτα "χρίσματα" και "στηρίξεις" λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από αυτούς που θέλει να στηρίξει δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα αλλά, είναι οι "κηπουροί" του Γιώργου Παπανδρέου του Β'. Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να φύγει για τις ΗΠΑ και εντελώς αιφνιδιαστικά κάνει έναν μεταμεσονύκτιο ανασχηματισμό (του "Κρίστοφερ Λη") όπου τοποθετείται ο Μιχάλης Καρχιμάκης Γραμματέας του κόμματος. Το μπλοκ "Παπουτσή" αναλαμβάνει τη ηνία του κόμματος και "εν τη απουσία" (για να μην χρεωθεί ο ίδιος τις στηρίξεις αυτές) του Παπανδρέου ανακοινώνει, επιπλέον, τα τελευταία χρίσματα. Ωστόσο, είχε προηγηθεί ένας ανασχηματισμός που έβαλε μέσα στην Κυβέρνηση όλους όσους έκαναν "ποδήλατο", "έχουν πάθος με τη γυμναστική" και... καμία σχέση με την πολιτική ! Τότε, αρκετοί Δήμοι και Περιφέρειες κερδίζονται από την Κυβέρνηση στα μέσα της εβδομάδας του β' γύρου με το μοίρασμα πολλών βαλιτσών με χρήμα.. πως τον έλεγαν αυτόν που φώναζε: "Λεφτά υπάρχουν"; 

Υπουργός, ο οποίος έμενε εκτός Κυβέρνησης ως αργά τη νύχτα, "υπουργοποιείται" μετά από την αιφνιδιαστική είσοδο της γυναίκας του, στις 12 τη νύχτα του ανασχηματισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν η ίδια πληροφορείται τη "μη υπουργοποίηση" του συζύγου-προστατευόμενού της και απειλεί τους συνεργάτες και τον ίδιο τον Παπανδρέου ότι θα αυτοκτονήσει μέσα στο Μαξίμου. Αρχικά, ο Παπανδρέου δεν πτοείται αλλά, όταν αντιλαμβάνεται πως η κυρία ήταν αποφασισμένη και δε μπορούσαν να τη μεταπείσουν, αναγκάζεται να αλλάξει τη λίστα του ανασχηματισμού και να συμπεριλάβει τον "προστατευόμενο" σύζυγο της κυρίας προς υπουργοποίηση. Η κυρία ησυχάζει και φεύγει από το Μαξίμου με τον τίλτο της "Κυρίας Υπουργού"! Έτσι, καθυστέρησε εκείνος ο περίφημος ανασχηματισμός και μας ανακοινώνεται στις 1:30 τη νύχτα. Αυτή τη φορά, η πρώην "Κυρία Υπουργού" δε μπορούσε να "απειλήσει" με αυτοκτονία τον Λουκά Παπαδήμο και ο σύζυγος δεν γίνεται τελικά Υπουργός της Συγκυβέρνησης. 

Έτσι, η Συγκυβέρνηση "Παπαδήμου" αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του φαινομένου των "επαπειλούμενων αυτοκτονιών συζύγων πολιτικών προς υπουργοποίηση"! Για τον απλό Έλληνα πολίτη που αυτοκτονεί κυριολεκτικά καθημερινά, η Νέα Διακυβέρνηση, βάσει των προγραμματικών της δηλώσεων την Τετάρτη - όπως πληροφορούμαστε - θα συνεχίσει το έργο της προηγούμενης Διακυβέρνησης. Πάντως, ο πρώην υπουργός, (σημ. αυτό μας μεταφέρεται από φίλους του που τον συνοδεύουν πάντα στα μπουζούκια), παρά την ξεφτίλα και τον περίγελο που δεχόταν από όλους τους συναδέλφους του στο κοινοβούλιο και από τη συμπολίτευση, εφάρμοζε και εφαρμόζει το δόγμα "Παπανδρέου" και αγαπημένο σλόγκαν της σχολής "Παπουτσή" στο ΠΑΣΟΚ: 

"..Δε μπα να μας φτύνουν, εμείς προχωράμε απτόητοι... ΠΑΜΕ" ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου