Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην ΠΓΔΜ ο Ψωμιάδης - Ποιοί τον έκρυβαν στα Σκόπια (video)


Και ... καθαρή να ήταν η φωτογραφία, πάλι “αγνώριστος” θα ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης, λένε όσοι των είδαν από κοντά.

Πολύ αδυνατισμένος και χωρίς μουστάκι, ρίχνει “κλεφτές” ματιές στην κάμερα του Καναλιού 5 των Σκοπίων την ώρα που οι αστυνομικοί των οδηγούν σε ένα τζιπ.

Στα χέρια του ο Μάκης Ψωμιάδης φοράει χειροπέδες και προσπαθεί με μια ατζέντα που κρατάει να κρύψει το πρόσωπό του.

Αν και έκοψε μουστάκι ήταν άτυχος. Τον πρόδωσε η... καλή ζωή. Δεν έμεινε λένε κλεισμένος μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Σκόπια όπου είχε καταφύγει.

Έτσι όταν ένας ένας Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στα Σκόπια “έπεσε πάνω του” τον αναγνώρισε.

Ενημέρωσε και ύστερα από παρακολούθηση από Έλληνες και Σκοπιανούς αστυνομικούς συνελήφθη.



Η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ», επικαλούμενη πληροφορίες από δικηγορικούς κύκλους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του «Big Mac» αναφέρει ότι Μάκης Ψωμιάδης σκέφτεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην ΠΓΔΜ.

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις των σκοπιανών αρχών, σε περίπτωση που η πλευρά Ψωμιάδη αποφασίσει να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα.

Ο σούπερ σταρ της μπάλας και η μυστηριώδης γυναίκα 
Το μεγαλύτερο από τα ερωτήματα που προέκυψαν τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Big Mac ήταν: πως κατάφερε να φύγει από τη χώρα; "Με ένα από τα λεωφορεία που κάνουν αυθημερόν εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη στο καζίνο της Γευγελής" όπως είπε ο ίδιος στους Σκοπιανούς αστυνομικούς, γράφει η Espresso.

Μόνο που η εξήγηση δεν πείθει τις ελληνικές αρχές. Ο Μάκης φέρεται να ετοιμαζόταν να επενδύσει στα Σκόπια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ήθελε να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο, τη μεγάλη του αγάπη.

Άλλωστε, άνθρωπος του ποδοσφαίρου ήταν κι εκείνος που του προσέφερε καταφύγιο. Ένας παίκτης με θητεία στο γερμανικό πρωτάθλημα (όπου μάλιστα ήταν συμπαίκτης με Έλληνα επιθετικό), ενώ είχε κάνει ένα ανεπιτυχές πέρασμα και από την Ελλάδα. Όταν ο «Μάκαρος» έφτασε στα Σκόπια, αρχικά έμεινε σε πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά επειδή εκεί υπήρχαν πολλά... μάτια, μετακόμισε στο σπίτι του φίλου του, ποδοσφαιριστή. Και εκεί έμεινε μέχρι να του περάσουν χειροπέδες.

Πρόσωπα κλειδιά στη φυγή του από την Ελλάδα φέρονται να είναι μια μυστηριώδης γυναίκα και ένας επιχειρηματίας. Η πρώτη λέγεται πως είναι μόνιμη κάτοικος Θεσσαλονίκης και ο άνθρωπος που ίσως συνόδευσε τον Μάκη Ψωμιάδη στα Σκόπια. Εκεί, τον είχε υπό την προστασία του Έλληνας επιχειρηματίας που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στα Σκόπια.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου