Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ποια είναι τα κέρδη και οι ζημιές των κομμάτων στη νέα κυβέρνηση


Από 36 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, 6 στελέχη της ΝΔ, 4 βουλευτές του ΛΑΟΣ και 1 πρώην δικαστικό αποτελείται η νέα μεταβατική κυβέρνηση υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου.

Συνολικά η νέα κυβέρνηση απαρτίζεται από 47 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς. Έξι περισσότερους απ' όσους ήταν δηλαδή στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ 

Αυτοί που έφυγαν εντελώς από το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα είναι οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης, Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης, Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος και ο υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και η κυρία Φώφη Γεννηματά από αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μετακινήθηκε αναπληρώτρια στο υπουργείο Εσωτερικών.

Τέσσερις υπουργοί τοποθετήθηκαν στο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών, με την παλιά ομάδα υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να παραμένει και μάλιστα να ενισχύεται από την προσθήκη του κ. Γιάννη Μουρμούρα από τη ΝΔ.

Ενισχυμένα όμως είναι και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και με στελέχη από τον ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Υγείας αλλά και το Ανάπτυξης με τέσσερις υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς το καθένα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Χωρίς καμία αλλαγή θα συνεχίσουν να εργάζονται οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος αλλά και το χαρτοφυλάκιο του κ. Ρέππα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου δεν υπήρξαν αλλαγές, προσθήκες ή αποχωρήσεις στελεχών.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου