Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Νεοναζί ύποπτοι για δολοφονίες Ελλήνων και Τούρκων καταστηματαρχών


Τρεις φερόμενοι ως νεοναζί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που καταζητούνταν εδώ και 15 χρόνια στην Γερμανία είναι οι βασικοί ύποπτοι για τις δολοφονίες οκτώ Τούρκων και Ελλήνων ιδιοκτητών καταστημάτων στην Γερμανία.


"Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φόνοι μπορεί να είναι δουλειά μιας ακροδεξιάς ομάδας" ανέφεραν εισαγγελείς στην Καρλσρούη.

Μία γυναίκα έχει ήδη προφυλακιστεί και είναι πιθανό να καταδικαστεί για δολοφονία. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι επίσης είναι ύποπτοι για τη ληστεία μίας τράπεζας, βρέθηκαν νεκροί σε ένα καμένο τροχόσπιτο αυτήν την εβδομάδα. Ερευνητές πιστεύουν ότι αυτοκτόνησαν.

Οι δολοφονίες των ιδιοκτητών καταστημάτων από το 2000 έως το 2006 απασχολούσαν τη γερμανική αστυνομία επί χρόνια και είχαν δημιουργήσει φόβο στις μειονότητες. Τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ βρίσκονταν στο κατάστημά τους.

Οι τρεις ύποπτοι είχαν εξαφανιστεί το 1998 όταν η αστυνομία ήταν έτοιμη να τους συλλάβει για την τοποθέτηση δύο βομβών, οι οποίες δεν εξερράγησαν. Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στην Καρλσρούη, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τις δολοφονίες των καταστηματαρχών βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός εκ των δύο ανδρών που βρέθηκαν νεκροί στο τροχόσπιτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου