Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση βγάλαμε και τώρα τρέχουμε να μην χρεοκοπήσουμε


-Μπαράζ συσκέψεων Παπαδήμου Βενιζέλου για 6η δόση και προϋπολογισμό
-Βενιζέλος: Μεγαλύτερο το έλλειμμα απ' ότι προβλέψαμε
-Στην Αθήνα η τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα
-Τηλεφωνική επικοινωνία Παπαδήμου με Μέρκελ και Σαρκοζί
-Επανέρχονται σενάρια για νέες περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Συναγερμός για τη δόση των 8δις ευρώ

Σε πυρετό διαβουλεύσεων βρίσκεται η νέα κυβέρνηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης και τον προϋπολογισμό του 2012 καθώς τίποτα μέχρι τώρα δεν είναι δεδομένο. Αν και η ανταπόκριση των δανειστών μας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ήταν θετική, η εκταμίευση των 8 δισ. δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο υπουργείο οικονομικών ενώ ο πρωθυπουργός είχε το μεσημέρι του Σαββάτου κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών οπου συζητήθηκαν, η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της χώρας που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης, όσο και η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Παπαδήμο ότι η ύφεση είναι πολύ πιο βαθιά απ' ότι προβλεπόταν και ως εκ τούτου το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει προϋπολογιστεί και κατα συνέπεια θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία είσπραξης των εσόδων. Πάντως και οι δύο συμφωνούν οτι για το 2011 δεν πρέπει να μπει κανένας νέος φόρος.

Εντωμεταξύ στον ... άνθρωπο της ΝΔ, τον Γιάννη Μουρμούρα που ανέλαβε υφυπουργός οικονομικών έδωσε τις αρμοδιότητες της γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.




Ερχονται μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι τα σενάρια που θέλουν “τσεκούρι” σε μισθούς και επιδόματα του ιδιωτικού τομέα, μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αρχή θα γίνει τον επόμενο μήνα απο τον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης ενώ μέσα στο 2012 θα γενικευθεί και σε άλλους κλάδους εργαζομένων οπου αναμένεται να εφαρμοστούν επιχειρησιακές συμβάσεις.

Οπως διαρρέεται, στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 600 ευρώ, σε πρώτη φάση ενώ αρκετοί κλάδοι αναμένεται να προχωρήσουν στην εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου