Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μνημόσυνο "υπέρ πεσόντων Τούρκων στρατιωτών" στην Ξάνθη!

Την ώρα που στην Αθήνα ορκιζόταν η κυβέρνηση των τραπεζιτών (στενός συνεργάτης του νυν πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, υπέρμαχος της επένδυσης μεγάλων κεφαλαίων στην Τουρκία μέσω της FinansBank) στην Θράκη, στην ελληνική Θράκη, η Τουρκία μέσω του προξενείου της διοργάνωνε "εθνικό μνημόσυνο" για τους "ηρωικά πεσόντες Τούρκους στρατιώτες στο Χάκαρι" κατά την....
πρόσφατη επίθεση του ΡΚΚ!


Το μνημόσυνο ("mevlit" στα τουρκικά) έγινε στις 11 Νοεμβρίου στην Ξάνθη, διοργανώθηκε από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, κανείς στην Αθήνα δεν το αντιλήφθηκε και έγινε εντός του τζαμιού, όπου συμμετείχαν όλες οι κεφαλές της μουσουλμανικής κοινότητας των Ελλήνων της περιοχής.

Οι οποίοι σήμερα αναγνωρίζουν ως επίσημη κρατική αρχή στην περιοχή μόνο τον πρόξενο και σε αυτόν καταφεύγουν για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές (κτηματικές, οικονομικές, οικογενειακές κλ.π)! 

Η οργάνωση του μνημοσύνου, που δεν έχει κανένα άλλο στόχο παρά την "ενιαιοποίηση" σε επίπεδο εθνικής συνείδησης των μουσουλμάνων της Θράκης και των Τούρκων, δεν έγινε αντιληπτή και βέβαια δημιουργεί και θέμα με το οποίο καλό είναι να σχοληθεί επιτέλους το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Α.Σαμαράς θέλησε διακαώς να αναλάβει στην κυβέρνηση το υπουργείο Εξωτερικών η Ν.Δ., για σημειολογικούς λόγους που έχουν σχέση με την σημασία που δίνει η παράταξη στα εθνικά θέματα. Ιδού μια άριστη πρώτη ευκαιρία στον Σταύρο Δήμα να ενεργήσει ακαριαία, με άμεση αποβολή από το εθνικό έδαφος του Τούρκου προξένου.

Ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις ελληνοκυπριακών, βορειοηπειρωτικών και άλλων ελληνικών οργανώσεων, για το τελεσθέν μνημόσυνο υπέρ των «μαρτύρων» Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με το ΡΚΚ και ειδικά των 24 που σκοτώθηκαν στο Χακάρι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου