Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Ποιοι ετοιμάζονται να "φάνε" τον Γ. Παπανδρέου - Οι επικρατέστεροι διάδοχοι


 Νέα δημοσκόπηση - σοκ δίνει 11,9% στο ΠΑΣΟΚ
- Φαβορί για την ηγεσία Βενιζέλος και Λοβέρδος
- Χρυσοχοϊδης: "Ο Παπανδρεου να κάνει τον απολογισμό του και να τον εκθέσει δημόσια" 

Έντονη αμφισβήτηση δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα και των εκλογών που πλησιάζουν. Το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού έχει φθαρεί τόσο από την πολιτική που επέβαλε το πρόγραμμα δανεισμού και η τρόικα, όσο και από τις επιλογές του – κυρίως αυτή του δημοψηφίσματος – που αναστάτωσε πολίτες και αγορές και έβαλε για πρώτη φορά στο τραπέζι ανοιχτά θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Μιλώντας το πρωί στην ΝΕΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης άφησε ανοικτό το θέμα της εκκίνησης των διαδικασιών μέσα απο τα όργανα του κινήματος, λέγοντας οτι οι “εξελίξεις πρέπει υποχρεωτικά τα τρέξουν στο ΠΑΣΟΚ”. Ο υπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον δρόμο που ακολούθησε και είπε οτι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να κάνει τον απολογισμό του και να τον εκθέσει δημόσια.

Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στο Mega είπε οτι οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν το άνοιγμα εσωκομματικών μετόπων, στο κόμμα που εξακολουθεί να αποτελεί τον κορμό της κυβέρνησης. Για τον απερχόμενο πρωθυπουργό είπε οτι την κρίσιμη στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου "έδειξε ότι πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον της πατρίδας, και αυτό του το αναγνωρίζω".

Για το αν θα παραμείνει ή όχι ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι περιμένει να δει τί θα πει και ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός. "Θα ασχοληθούμε και με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, θα το κοιτάξουμε, το σπίτι μας είναι το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι βιάζονται. Ενοχλούμαι με ορισμένους συναδέλφους μου" είπε χαρακτηριστικά.



Ιστορικό χαμηλό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ 


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την Real News, το 58,3% ζητεί την αποχώρηση Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος, με επικρατέστερους διαδόχους τον Ευ. Βενιζέλο και τον Αν. Λοβέρδο. 

Στη δημοσκόπηση αυτή το ΠΑΣΟΚ κονταροχτυπιέται με το ΚΚΕ καθώς πέφτει στο 11,9%. Η ΝΔ βρίσκεται στο 21,8%, το ΚΚΕ στο 9,5%, ο ΛΑΟΣ στο 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7,6% η Δημοκρατική Αριστερά στο 6,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 2,8% και το Άρμα Πολιτών στο 1,3%. 

Τι λέει ο κόσμος για τον πρώην πρωθυπουργό; Το 66,8% κρίνει ότι πρέπει να παραιτηθεί και να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Μόνο 19,8% των ερωτηθέντων λέει ότι πρέπει να μείνει και να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά να φύγει και το 34,7% να μείνει και να ηγηθεί του κόμματος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Ερωτηθέντες για το ποιος θα ήταν καλό να αναλάβει τα ηνία το 33,1% των πράσινων ψηφοφόρων του 2009 λέει ο Ευ. Βενιζέλος, το 1,9% η Άννα Διαμαντοπούλου, 24,7% ο Α. Λοβέρδος και 17,5% “κανένας”. 



Καζάνι που βράζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Οι πρωτοβουλίες των πράσινων βουλευτών δίνουν και παίρνουν, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η επιλογή Πετσάλνικου προκάλεσε έντονες τριβές. Για την ακρίβεια ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον τότε πρωθυπουργό σύμφωνα με το ρεπορτάζ: "Θα φύγεις νύχτα. Τα διέλυσες όλα. Εγώ δεν μπαίνω σε κυβέρνηση υπό τον Πετσάλνικο".

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε αναβρασμό καιρό τώρα, ενώ σύμφωνα με τη Real με προσοχή παρατηρούν και τις κινήσεις του Χ. Καστανίδη ο οποίος είχε συνάντηση με 17 βουλευτές στο γραφείο του προ ημερών. Μεταξύ τους φέρονται να ήταν ο Η. Θεοδωρίδης, ο Λ. Μίχος κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου