Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

“Όχι” των “Ελεύθερων Πολιτών” στο δικομματικό μέτωπο

ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΙΛΑΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ …………………
Απορρίπτουν το δικομματικό μέτωπο, οι “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση και ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, με δυναμισμό αλλά και ρεαλισμό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και για την αξιοπρέπεια της χώρας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Η ιλαροτραγωδία, στην οποία εξελίχθηκε η υποκριτική «μάχη χαρακωμάτων» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, για τα πρόσωπα, τις καρέκλες και τις παραγοντικές μικροεξουσίες της συνεργατικής Κυβέρνησης του δικομματισμού, δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα:
  • Ότι τα δύο αυτά κόμματα, που υποκρίνονται τους «σωτήρες» της χώρας, συμφώνησαν στην από κοινού στήριξή τους στην συνέχιση της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστρεπτικής πολιτικής των μνημονίων.
  • Ότι υποκύπτουν στους εκβιασμούς του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου και εκβιάζουν το ένα το άλλο, χάριν μικροκομματικών εκλογικίστικων σχεδιασμών.
  • Και ότι επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία των πολιτών, που υφίστανται και θα εξακολουθήσουν να υφίστανται τις επιπτώσεις αυτής της ανάλγητης πολιτικής και τα βάρβαρα μέτρα, που αυτή συνεπάγεται, για την καθημερινότητά τους και το μέλλον, κυρίως της νέας γενιάς.
Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» καλούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και την Κυβέρνηση που θα στηρίξουν :
- Να υποχρεώσουν τις Τράπεζες, που πρόκειται να ενισχυθούν για τις «απώλειές» τους από το «κούρεμα», να δεχθούν αναδιάρθρωση των λαϊκών καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, για να αφαιρεθεί ο βρόγχος από τα νοικοκυριά.
- Να διεκδικήσουν ένα «σχέδιο Μάρσαλ», για την επανέναρξη της ανάπτυξης στην χώρα. Και την κάλυψη μεγάλου αριθμού ανέργων με κοινωνική εργασία, επαρκώς αμειβόμενη και ασφαλισμένη
- Να δεσμευθούν, ότι δεν θα υπάρξει κανένα άλλο οικονομικά επιβαρυντικό μέτρο, για τους πολίτες, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα επαναδιαπραγματευθούν τις ευρωσυμφωνίες, έτσι ώστε να ελαφρυνθούν σημαντικά τα βάρη της χώρας διευκολύνοντας την αναπτυξιακή προοπτική της. Και δεν θα συμφωνήσουν σε υποταγή της χώρας στους δανειστές-δυνάστες και σε εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
- Να δεσμευθούν, ότι θα μοιρασθούν δίκαια τα όποια αναγκαία βάρη, για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Και να επιβληθούν οικονομικές και ποινικές κυρώσεις, σε όποιους και όσους βίασαν την ελληνική κοινωνία, για να πλουτίσουν. Και τώρα ζητούν να πληρώσουν πάλι οι πολίτες, για να διατηρήσουν εκείνοι τα πλούτη τους, σε βάρος του λαού.
Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» απορρίπτουν το δικομματικό μέτωπο. Και θα συνεχίσουν τον αγώνα, με δυναμισμό αλλά και ρεαλισμό. Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Για την αξιοπρέπεια της χώρας. Και για την έξοδό της από την κρίση, με μοχλό την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότησή της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου