Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές στις 19/2 - Συμφώνησαν για συγκρότηση νέας κυβέρνησης - Σήμερα Παπανδρέου-Σαμαράς αποφασίζουν για τον νέο πρωθυπουργό


- ΩΡΑ 01:50 Οι αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατέληξαν στην ημερομηνία των εκλογών
- Ματαιώθηκε η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εξαιτίας της άρνησης ΚΚΕ-Τσίπρα να προσέλθουν
- Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα θα αποφασίσουν και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
- Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και μετά εκλογές
- Ποια τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο πρωθυπουργό
















Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, αφού θα έχουυν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε εκλογές πριν από το τέλος του 2011 όμως τα χρονοδιαγράμματα δεν έβγαιναν και έτσι αποφάσισαν τη 19η Φεβρουαρίου.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, προηγήθηκε η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά και υπήρξε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ρητά, προφανώς για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να συμφωνήσει τελικά, πως στη νέα κυβέρνηση δεν θα είναι επικεφαλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου