Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Χάνει τη "Δεδηλωμένη" η Κυβέρνηση Παπανδρέου !

- ΟΛΑ τα σενάρια για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις
- Δεν γνώριζε για το δημοψήφισμα, λέει τώρα ο Βενιζέλος
- Το ΠΑΣΟΚ μένει με 152 βουλευτές - Τι λέει στην επιστολή παραίτησής της η κα Αποστολάκη
- Β. Παπανδρέου: Το θέμα δεν είναι ο Παπανδρέου αλλά η χώρα
- Πληροφορίες και για άλλες παραιτήσεις βουλευτων
- Έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ ακούγονται φήμες και για άλλους βουλευτές που θα ακολουθήσουν. 'Ηδη πολιτική παρέμβαση έκανε και η Βάσω Παπανδρέου, η οποία ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η θέση αυτή της Βάσως Παπανδρέου σημαίνει ότι αν φτάσουμε στην Παρασκευή η ίδια δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.Το Μαξίμου ήδη μιλά για κινήσεις αποστασίας και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα που θα οδηγηθούμε. Σε μια κυβέρνηση η οποία χάνει την πλειοψηφία και παραιτείται προκηρύσσοντας εκλογές; Ή σε μια κυβέρνηση η οποία χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκαλείται η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται νέος πρωθυπουργός;

Εντυπωσιακό, αν όχι άξιον απορίας, είναι ότι ενώ άλλα ήταν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, τώρα, πηγές από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ανέφεραν, ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν ενήμερος μόνον για την πρόταση περί ανανέωσης της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή, αλλά όχι για το δημοψήφισμα.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου μετά την εξαγγελία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ζητούν έξι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Το χρονικό


Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε ότι ανεξαρτοποιείται γιατί διαφωνεί με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού. Δήλωσε ωστόσο, ότι θα παραμείνει βουλευτής τιμώντας την ψήφο του ελληνικού λαού.

Λίγη ώρα αργότερα η Βάσω Παπανδρέου, δήλωσε: "Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία. Καλώ τον Προεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με στόχο την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Η επιστολή Αποστολάκη
Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, υποστηρίζει ότι "είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης".

Σε δισέλιδη επιστολή της, η κ. Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι "είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες".

"Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών", αναφέρει η κ. Αποστολάκη και συμπληρώνει: "Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας".

Πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα παραιτηθούν και άλλοι βουλευτές, ενώ πολλά αποφασίσθηκαν λένε οι πληροφορίες σε δείπνο που έγινε σε σπίτι βουλευτή που ανήκει στους διαφωνούντες.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου