Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θα μπορούν να δουν από κοντά τον μακελάρη της Νορβηγίας


Η επόμενη εμφάνιση του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, του ανθρώπου που αιματοκύλισε τη Νορβηγία στις 22 Ιουλίου θα είναι για πρώτη φορά ανοιχτή στους συγγενείς των 77 θυμάτων και τον Τύπο, όπως αποφάσισε σήμερα δικαστήριο του Όσλο.

Ο Μπράιβικ αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 14 Νοεμβρίου και τότε θα αποφασιστεί αν η προσωρινή του κράτηση θα παραταθεί για ακόμη 12 εβδομάδες.

"Είναι ιδιαιτέρως απίθανο στην περίπτωση μία δημόσιας ακρόασης ο ύποπτος να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με κάποιον με στόχο να περιπλέξει τη διαλεύκανση της υπόθεσης", δήλωσε σήμερα ο δικαστής.

Αυτή η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς τόσο η αστυνομία όσο και η υπεράσπιση είχαν ταχθεί υπέρ μίας δημόσιας ακρόασης.

Την προηγούμενη Παρασκευή εξάλλου το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε ότι η ακρόαση μπορεί να γίνει μέσω απευθείας σύνδεσης με βίντεο με την φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται ο 32χρονος Μπράιβικ, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι δικηγόροι του Μπράιβικ πάντως έχουν εφεσιβάλει αυτή την απόφαση, ζητώντας ο πελάτης τους να μπορέσει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου