Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κίνημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά Πετσάλνικου!


Έντονο κλίμα δυσαρέσκειας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακόμη και από υπουργούς για την επιλογή Παπανδρέου να επιλέξει για νέο πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Οργή και από τους βουλευτές της ΝΔ.

Οι προειδοποιητικές βολές ακούστηκαν από νωρίς το πρωί. Πρώτα ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης και μετά η Άννα Διαμαντοπούλου που ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης να είναι τεχνοκράτης. «Φωτογράφισαν» μάλιστα τον Λουκά Παπαδήμο.

Όσο οι ώρες περνούσαν και η λύση Πετσάλνικου φαινόταν όλο και πιο κοντά, τόσο κόχλαζε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. "Γιατί επελέγη ο άνθρωπος του Παπανδρέου; Γιατί αποκλείστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος;" έλεγαν βουλευτές. Κάποιος φέρεται να είπε: "Κάναμε τόση φασαρία για να κάνουμε πρωθυπουργό τον αρχικηπουρό του Παπανδρέου;".

Αντίθετος με την επιλογή Πετσάλνικου είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δε θέλει να είναι ο κ. Πετσάλνικος ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για πολλούς λόγους, ένας από τους κυριότερους είναι πως ήξερε για την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, μια απόφαση που πυροδότησε τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την πτώση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν δηλαδή ότι παρέδωσε την εξουσία στον πιο έμπιστό του άνθρωπο.

Κορυφαίοι υπουργοί, ακόμη κι από εκείνους που θεωρούνται της επιρροής Παπανδρέου, ζητούν επιτακτικά από τον απερχόμενο πρωθυπουργό να αλλάξει γνώμη έστω και την τελευταία στιγμή, θεωρώντας ότι αν επιμείνει θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Η επιλογή Πετσάλνικου προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις και μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. "Έτσι θα ρίξουμε τον Παπανδρεϊσμό" είπε κάποιος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που απειλούν να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση με επικεφαλής των μέχρι σήμερα πρόεδρο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου