Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης φανερώνει εμπλοκή; Ποιοί είναι οι όροι του Λ. Παπαδήμου για να αναλάβει την πρωθυπουργία- Ζητάει δικό του οικονομικό επιτελείο και μεγαλύτερης διάρκειας κυβέρνηση
- Η φημολογία οργιάζει για το εάν υπάρχει εμπλοκή τελικά στο όνομα του κ. Παπαδήμου
- Ο Λ. Παπαδήμος δεν θέλει να θεωρηθεί πρωθυπουργός μαριονέτα
- Ποιό όνομα υπάρχει σαν σκέψη σε περίπτωση εμπλοκής του κ. Παπαδήμου


Οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί είναι ραγδαίες όλες αυτές τις ημέρες. Και τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν αποκλείονται και οι ανατροπές. Τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτή η καθυστέρηση ίσως να φανερώνει εμπλοκή στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου και τα δύο κόμματα φαίνεται πως παίζουν ακόμα τα μικροκομματικά τους παιχνίδια, με τη χώρα να βρίσκεται ουσιαστικά χωρίς πρωθυπουργό.

Κανείς όπως όλα δείχνουν δεν βάζει πρώτο μέλημα την τύχη της χώρας και τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο.

Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού έχει προκαλέσει ένα όργιο φημών, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ φέρεται να έχει αντίρρηση στους όρους που έθεσε ο κ. Παπαδήμος τόσο για τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο νέο οικονομικό επιτελείο όσο και για τη μεγαλύτερη διάρκεια της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ NON PAPER THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πάντως, οι ίδιες φήμες μιλούν πως υπάρχουν σκέψεις εάν τελικά υπάρξει πραγματική εμπλοκή με τον κ. Παπαδήμο να προταθεί ο ευρωπαίος συνήγορος του πολίτη, κ. Διαμαντούρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει θέσει τους δικούς του όρους για να τεθεί επικεφαλής της νές κυβέρνησης. Και έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που από το πρωί τον ήθελαν να διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι αχυράνθρωπος δεν θα γίνει.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να ζήτησε:

- μεγαλύτερης διάρκειας κυβέρνηση και όχι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

- συμμετοχή και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση ενότητας. Θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά άξια στελέχη στην αξιωματική αντιπολίτευση που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα.

Αυτό που φέρεται να έχει τονίσει είναι ότι η κυβέρνηση της οποίας θα ηγηθεί πρέπει να είναι μακράς διάρκειας και όχι ένα διεκπεραιωτικό σχήμα σε μια προεκλογική περιοδο. Οι πρωτόγνωρες πολιτικές εξελίξεις με την μορφή που έχουν πάρει και τα παζάρια που γίνονται στο παρασκήνιο, φέρονται να έχουν ενοχλήσει τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν να πάρει μέρος σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δεν έχει αρνηθεί απ' ότι φαίνεται την πρόταση που του έχει γίνει - τέτοια ένδειξη δεν υπάρχει - αλλά σε καμία περιπτωση δεν θέλει να θεωρηθεί ως πρωθυπουργός - μαριονέττα.

Και με την στάση του είναι σα να λέει στους δυο ηγέτες που βρήκαν τη συναίνεση και ψάχνουν τον ενσαρκωτή της : Πείτε μου τι θέλετε από εμένα. Ανοίξτε τα χαρτιά σας στο τραπέζι, αλλά την τελευταία λέξη θα την πω εγώ...
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου