Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας" με Καραμανλή;

Ποιος θα είναι ο "καταλληλότερος" αυτή την ώρα πολιτικός άνδρας - εν' ενεργεία - που θα μπορούσε να αποδεχθεί η πλευρά Σαμαρά και η Ν.Δ. ; Αν φυσικά το επιθυμεί και ο ίδιος... ο Κώστας Καραμανλής !

Ο τελευταίος, με τη μέχρι σήμερα στάση του, δεν έκρυψε ποτέ από το στενό του περιβάλλον ότι περιμένει την κατάλληλη στιγμή για τη θεαματική επιστροφή του. Η σημερινή ΝΔ δε θα μπορούσε από την άλλη να αρνηθεί τη στήριξη στον πρώην αρχηγό του κόμματος ενώ, με τον τρόπο αυτό θα απογύμνωνε όλα τα επιχειρήματα του Παπανδρέου κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου θα φαινόταν, για ακόμη μια φορά, ανακόλουθος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως το κόμμα που προασπίζεται την πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

Μια μικρή λεπτομέρεια: χθες, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, η Βουλγαρική πλευρά ανακοίνωσε το "ξεπάγωμα" του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, που ήταν προσωπική επιλογή και πολιτική του πρώην πρωθυπουργού. Οι γνωρίζοντες, μας λένε ότι αυτό συνέβη κατόπιν προσωπικής απαιτήσεως του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση "Εθνικής Σωτηρίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου